Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2014

σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους και με μεγάλη συμμετοχή οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με τον εθιμοτυπικό προγραμματισμό τους και χωρίς απρόοπτα ή αντιδράσεις -όπως εμφανίστηκε να συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας- πραγματοποιήθηκαν στην Σαντορίνη οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τόσο στην πρωτεύουσα του νησιού τα Φηρά όσο και σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του νησιού.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από τις αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Δήμο Θήρας, στις 11 το πρωί της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Θήρας χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κκ Επιφανίου, ενώ νωρίτερα η θεία λειτουργία είχε πραγματοποιηθεί στον εορτάζοντα και πολιούχο ενοριακό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο, παρουσία του Μητροπολίτη Θήρας.

Στον ίδιο οικισμό με το τέλος της λειτουργίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείων των πεσόντων από τους αιρετούς, συλλόγους, καθώς και την μαθητική κοινότητα του χωριού, όπως επίσης και η μαθητική παρέλαση από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου του Εμπορείου στην κεντρική πλατεία, παρουσία των εκπαιδευτικών των σχολείων, γονέων και πλήθους κόσμου.

Επίσημες δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων στην μνήμη των ηρώων της επετείου πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της γιορτής σε όλες τις κεντρικές πλατείες των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του νησιού.

Στα Φηρά μετά το τέλος της δοξολογίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των Ηρώων στην πλατεία Σαρπάκη, ενώ ακούστηκε ο εθνικός ύμνος από την Φιλαρμονική του Δήμου.

Στη συνέχεια στον κεντρικό δρόμο της πόλης παρουσία των αρχών του τόπου ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων των Φηρών, τμήματος του αεροπορικού αποσπάσματος Θήρας, καθώς και εκπροσώπων συλλόγων του νησιού που φορούσαν παραδοσιακές στολές.

Με το τέλος της παρέλασης ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεξιώθηκαν τις αρχές και τους κατοίκους του νησιού στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά.
Και φέτος η συμμετοχή και ανταπόκριση του κόσμου στις εκδηλώσεις ήταν μεγάλη.