Κυριακή, Δεκεμβρίου 07, 2014

επιτυχημένη η GREEK TOURISM Expo 5 – 7.12 στο Metropolitan Expo

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 5.12.2014 τα εγκαίνια και συνεχίζεται η διεθνής έκθεση για τον Ελληνικό Τουρισμό , GREEK TOURISM Expo    5 – 7.12 στο Metropolitan Expo.

Περισσότεροι από 150 εκθέτες, δεκάδες διεθνείς buyers τουρισμού από 18 χώρες  και χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συναντήθηκαν και αναμένεται τις επόμενες ώρες να συναντηθούν για να συμφωνήσουν σε νέες επαγγελματικές συνεργασίες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι διοργανωτές με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ημερών της έκθεσης.

 Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 5.12 από την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα  Κεφαλογιάννη, ενώ στην εναρκτήρια εκδήλωση συμμετείχαν οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Αιγαίου, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο  Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κ. Α.Λιάσκος.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων συμμετείχαν οι Πρόεδροι: ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης,                       ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης, ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης,  Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού κ. Αλέξανδρος   Βασιλικός,  Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Κόντες,ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Αδρεάδης, ΗΑΤΤΑ κ. Λύσανδρος Τσιλίδης , ΠΟΞ κ. Γιάννης Ρέτσος, ΣΕΕΔΔΕ κ. Κώστας Μπρεντάνος, Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής, κ. α.
Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 250 εκθέτες και Hosted Buyers από  πολλές χώρες και στο πρόγραμμα της έκθεσης εντάσσονται πολλές και σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις εστιασμένες σε θέματα που αφορούν τον Ελληνικό τουρισμό.   
 
Κατά την διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις των παραπάνω φορέων με τα εξής θέματα : «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ανάπτυξη-Απασχόληση, εμπόδια και απειλές», «Θαλάσσιος Τουρισμός και Κρουαζιέρα»,  ενώ παράλληλα διοργανώθηκαν οι εξής συναντήσεις φορέων :

ΕΒΕΑ- 1η Συνάντηση Επιμελητηρίων για τον τουρισμό                                                                        Εκδήλωση με θέμα :  "Εμπορικά Επιμελητήρια: Πρωτοβουλίες και καινοτόμες δράσεις ανάδειξης της Ελλάδας ως διακεκριμένου τουριστικού προορισμού. Καλές πρακτικές διμερών επιμελητηρίων στον τομέα του τουρισμού"     
                                                                         
Digi.Travel - 2ο Συνέδριο Ηλεκτρονικού Τουρισμού:
EΥCLUB CONFERENCE με θέμα : "Health without borders"


Πληροφορίες : www.greektourismexpo.gr  , LEADEREXPO-LEADERTECH