Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2014

Trivago: οι αγαπημένοι προορισμοί των Ελλήνων για τα Χριστούγεννα

Ελλάδα θα προτιμήσουν για τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς φέτος οι Έλληνες, κατατάσσοντας στους κορυφαίους προορισμούς της εορταστικής περιόδου, ανάμεσα στις παραδοσιακά δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Ρώμη, το Λονδίνο και το Παρίσι, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Αράχωβα.

Σε αυτό κατατείνουν τα αποτέλεσμα έρευνας που διεξήγαγε η trivago στις αναζητήσεις τις οποίες κατέγραψε από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου 2014 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από τις 24 μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου αλλά και για εκείνα που θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου.

Στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών για τα Χριστούγεννα, δυναμική εμφάνιση κάνουν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Αράχωβα.

Σε σύγκριση με τους αγαπημένους προορισμούς των περασμένων Χριστουγέννων, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Έλληνες φέτος δεν είναι σε θέση να προβούν σε μεγάλες ταξιδιωτικές δαπάνες. Αντ’ αυτού στρέφονται περισσότερο στην Ευρώπη και στους κατά παράδοση τουριστικούς προορισμούς όπως το Λονδίνο, η Ρώμη και το Παρίσι.

Σε αντίθεση με τον περασμένο χρόνο, που δεν υπήρχε καμία Ελληνική πόλη μέσα στις δημοφιλέστερες προτιμήσεις των Ελλήνων, φέτος στους κορυφαίους προορισμούς εντάσσονται η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Αράχωβα.