Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2014

ΞΕΕ και ΗΑΤΤΑ μαζί – γεγονός το Ελληνικό Τουριστικό Επιμελητήριο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα νέα» http://www.tanea.gr/news/economy/article/5187978/apokta-nea-melh-to-ksenodoxeiako-epimelhthrio-elladas/

Τη διεύρυνση της βάσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), με την εγγραφή σε αυτό των επιχειρήσεων μελών τoυ Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), ανακοίνωσαν στην υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης και ο πρόεδρος HATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα 8.12 , έγινε αναφορά στη δράση του Επιμελητηρίου και τη συμβολή του στον ελληνικό τουρισμό, ενώ από τον κ. Τσακίρη τονίστηκε, ότι η διεύρυνση της βάσης του ΞΕΕ θα ενισχύσει την αντιπροσωπευτικότητά του, εξέλιξη η οποία θα σηματοδοτήσει νέα εποχή στην προσπάθειά του για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

Η υπουργός χαιρέτισε τις προσπάθειες της διοίκησής του στην κατεύθυνση προόδου του κλάδου και αναφέρθηκε στη σημασία της συσπείρωσης των δυνάμεων του τουριστικού κλάδου, επισημαίνοντας την ανάγκη συλλογικότητας, σύμπνοιας και ανάληψης δράσεων, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού.

«Ενημερώσαμε την υπουργό για την προοπτική εγγραφής των επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) στο Επιμελητήριό μας, σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Καλωσορίζουμε τα μέλη του HATTA στην οικογένεια του επιμελητηρίου και μαζί θα εργαστούμε για το καλό του τουρισμού και της οικονομίας της χώρας», δήλωσε μετά από τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΞΕΕ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του HATTA σημείωσε ότι «γίνεται πραγματικότητα η εδώ και πολλά χρόνια επιθυμία του Συνδέσμου να συμμετάσχει στο Επιμελητήριο. Ετσι, το σύνολο των ταξιδιωτικών και τουριστικών γραφείων, ως δραστηριότητες, δε θα είναι εκτός από τον πανελλαδικής εμβέλειας θεσμικό σύμβουλο της πολιτείας που είναι το Επιμελητήριο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι Ξ.Ε.Ε. και Η.Α.Τ.Τ.Α. ενημέρωσαν την Υπουργό για την μεταξύ τους συζητήσεις για τη μετεξέλιξή του Ξ.Ε.Ε. σε Τουριστικό Επιμελητήριο.

Η δημιουργία του «Τουριστικού Επιμελητηρίου» ήταν και είναι πάγιο αίτημα του συνόλου του τουριστικού κλάδου, δεδομένου ότι θα δώσει την ευρύτητα και τη διάσταση που αρμόζει στον τουρισμό, θα ενισχύσει την αντιπροσώπευση και την αποτελεσματικότητά του κλάδου και θα αποτελέσει τον επίσημο θεσμικό σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα τουρισμού.


Στη μετεξέλιξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου σε Τουριστικό, στο οποίο θα εντάσσονται όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΗΑΤΤΑ, εκπροσωπώντας τα τουριστικά γραφεία, με την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στη δομή του Επιμελητηρίου, οι οποίες έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.