Πέμπτη, Ιουνίου 17, 2010

the (greek) Titanic ...

Για την παρουσίαση της Β΄ Φάσης της Μελέτης σχετικά με τον ποιοτικό και ποσοτικό προσδιορισμό των Επικίνδυνων/Τοξικών ουσιών του Κ/Ζ SEA DIAMOND από τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευάγγελο Γιδαράκο και την επιστημονική του ομάδα, μας ενημέρωσε και η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών που αγωνίζεται για την απομάκρυνση του ναυαγίου.

Η εκδήλωση αναμένεται με ενδιαφέρον μιας και περιμένουμε να ακούσουμε τι θα πούν οι επιστήμονες ενώ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και τι στάση θα κρατήσει η Επιτροπή, με δεδομένο οτι το τελευταίο διάστημα ακούγονται στο νησί σχόλια για την έκλυση τοξικών απο το ναυάγιο τα οποία δεν είναι σε κάθε περίπτωση ανιχνεύσιμα. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι ανάλογο, αντίστοιχες διαπιστώσεις έχουν ακουστεί (αλλά συγνώμη κάναμε λάθος απο πουθενά...) τόσο σε περιπτώσεις ναυαγίων σε ωκεανούς (πόσο μάλλον εκεί που η θάλασσα είναι ανοιχτή και παρ’όλ’αυτά μετά απο χρόνια εντοπίζονται τοξικές ουσίες) όσο και σε περιπτώσεις χωματερών που ενώ οι «ειδικοί» τις έβγαζαν λάδι, αργότερα ανακαλύφθηκε (πρωτοφανές! πρωτοφανές!) οτι είχαν μολύνει πολύ μεγάλες εκτάσεις γής γύρω τους... Μακάρι οι ειδικοί στην περίπτωσή μας να έχουν δίκιο...

Στο ίδιο θέμα, νωρίτερα,

Ποιοι δημοσιογράφοι (πρόλαβαν και) τα πήραν ;
Αναρωτήθηκε προ ημερών το μπλόγκ «τρωκτικό» αναφερόμενο στην υπόθεση του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond.
Σε κείμενό του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η μεγάλη σχολή των ....δημοσιογράφων "civitas" είχε αναλάβει να "καθαρίσει" επικοινωνιακά και τους υπαίτιους του εγκλήματος του Sea Diamond.
Για τους Σαντορινιούς θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι που εργάστηκαν για να «καθαρίσουν» το θέμα. Πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε τα ονόματά τους."

Σύμφωνα πάντως με την λογική Μαντέλη “αφού τα έδιναν οι άνθρωποι…”