Παρασκευή, Ιουνίου 18, 2010

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού 32ου “Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Σαντορίνης”. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος αποτελείτε απο 6 συναυλίες ενώ θα πραγματοποιηθεί το διάστημα απο τις 5 εως τις 17 Σεπτεβρίου.


Οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

Την Κυριακή 5 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Τρίο Ήχος» με μουσικούς απο την Αυστρία και την Ελλάδα. Συμμετέχουν οι μουσικοί Νίνα Ποπονιγκ στο βιολί, Έλλη Φιλίππου στο βιολοντσέλο και Κριστιν θα ακουστούν έρα των Μπετόβεν, Άαρον Κόπλαντ και Μπραμς.

Την Τρίτη 7 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου με τον Πασκαλ Γκονταρ απο την Γαλλία
Η συναυλία θα αποτελέσει αφιέρωμα στον Φρειδερίκο Σοπέν και τον Ροβέρτο Σούμαν για την επέτειο των 200 χρόνων απο την γέννησή τους.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το κουαρτέτο εγχόρδων της σκάλας του Μιλάνου και τον σολίστα Μαρκο Σολλινιο
Θα παίξουν οι μουσικοί:
Φρανσέσκο Μαναρα βιολί, Πιεραντζελο Νεγκρι βιολί, Σιμονιντε Μπρακονι βιόλα, Μασιμο Πολιντορι βιολοντσέλο και Μαρκο Σολλίνι πιάνο.
Στην συναυλία θα παρουσιαστούν το κουαρτέτο εγχόρδων του Βέρντι και κουιντέτα με πιάνα γραμμένα απο τους Μποκερίνι και Μπράμς

Την Κυριακή 12 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Λεωνίδα Καβάκο στο βιολί και τον Ενρικο Πατσε στο πιάνο.
Θα ακουστούν σονάτες των Σουμαν, Συμανοφσκι, Μπετόβεν

Την Παρασκευή 17 Σεπτεβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Σπύρο Μουρίκη στο κλαρινέτο, τον Μιλος Μλεινικ στο βιολοντσέλο, και την Αθηνά Καποδίστρια στο πιάνο.
Θα παρουσιαστούν έργα των Μότσαρτ, Σαιν Σανς, Φορε, Γραναδος, Κασαντο και Μπετόβεν


Το “Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης” έχει ιδρυθεί και το διευθύνει καλλιτεχνικά η Αθηνά Καποδίστρια ενώ πραγματοποιείται στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Νομικού η οποία παραχωρείται γενναιόδωρα κάθε χρόνο για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.00.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Φεστιβάλ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του μουσικόφιλου κοινού της χώρας καθώς και κατοίκων του εξωτερικού οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις ταξιδεύουν στην Σαντορίνη προκειμένου να παρακολουθήσουν τις συναυλίες στο μαγευτικής ομορφιάς νησί και στον υπέροχη αίθουσα με θέα την Καλντέρα του Συνεδριακού Κέντρου Νομικού στα Φηρά.