Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2014

δράσεις της ΑΔΑ για την .. πρώτη μέρα της Άνοιξης!

Με αφορμή τη φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας», που γιορτάζεται στις 21η Μαρτίου, ημέρα που συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προγραμμάτισε με τις κατά τόπους υπηρεσίες της, διάφορες δράσεις όπως αυτές παρατίθενται παρακάτω:

Α.        Η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με το «Ροδιακό Δάσος» θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κολλέγιο Ρόδου, όπου θα γίνει ενημέρωση των μαθητών του Γυμνασίου για την αξία του δάσους, τη σύσταση των δασών και το ρόλο της δασικής υπηρεσίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις προοπτικές της Δασοπονίας στο νησί.
Β.         Η Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε δύο δημοτικά σχολεία και θα πραγματοποιήσει δράσεις όπως προβολή βίντεο, εργασία για το δάσος, κουβεντούλα με τα παιδιά, παρουσίαση δασικών οικοσυστημάτων της περιοχής με φωτογραφικό υλικό, αφήγηση παραμυθιών με θέμα το δάσος, ομαδικές εργασίες, μοίρασμα σακούλας με τμήματα φυτών κ.λπ. Οι εργασίες θα συνεχιστούν στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.
Γ.         Η Διεύθυνση Δασών Λέσβου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και θα παρουσιάσει τις εισηγήσεις «Η ωφελιμότητα του δάσους και οι κίνδυνοι που το απειλούν» και «Δασικά οικοσυστήματα της Λέσβου και η συμβολή της Δασικής Υπηρεσίας στην προστασίας τους». Ακολούθως θα γίνει ενημέρωση για τον τρόπο φύτευσης και ανάπτυξης των δασικών δενδρυλλίων. Θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες επίσκεψη στο δάσος.
Δ.         Η Διεύθυνση Δασών Σάμου, κάλεσε όλες τις σχολικές μονάδες (Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης) του νησιού, να επισκεφτούν την υπηρεσία στις 20-03-2014 με σκοπό να γνωρίσουν το έργο και να προμηθευτούν δενδρύλλια τραχείας πεύκης για την δενδροφύτευση, που διοργανώνει στις 21-03-2014, σε έκταση στην περιοχή Αϊ Γιαννάκη Βαθέος Σάμου.Δενδροφύτευση θα γίνει και στην Ικαρία την ίδια μέρα. Δενδρύλλια τραχείας πεύκης μπορούν επίσης να προμηθευτούν όλοι οι κάτοικοι από τα γραφεία της υπηρεσίας στις 20 και 21 Μαρτίου.
Ε.         Η Διεύθυνση Δασών Χίου θα πραγματοποιήσει δενδροφύτευση στις 21-03-2014. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες δίνονται από την τοπική Δασική Υπηρεσία.