Παρασκευή, Μαρτίου 21, 2014

«Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» - συνάντηση της ομάδας δουλειάς για τον τουρισμό

Η Ομάδα Δουλειάς για τον Τουρισμό ανέπτυξε τις πρώτες κατευθυντήριες θέσεις της, σε μια εκτενή συζήτηση στα Γραφεία του συνδυασμού στον Καρτεράδο. Εκτός των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τον Τουρισμό, λιμενικές υποδομές, αεροδρόμιο, κυκλοφοριακό, σήμανση, χώροι επισκεψιμότητας, δραστηριότητες και τουριστική προβολή του νησιού, έγιναν επισημάνσεις σε παρεμφερή, όπως περιβαλλοντικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την εικόνα του νησιού όπως η καθαριότητα - ανακύκλωση, καθαριότητα στην Καλντέρα, τα μονοπάτια και την διαδρομή από το γιαλό στα Φηρά με τα γαϊδουράκια, δημόσιες τουαλέτες κ.α.

Στο επικοινωνιακό προφίλ του Δήμου και την τουριστική του παρουσία τονίστηκε το μεγάλο κενό όσον αφορά σε έντυπες ενημερώσεις και παρουσιάσεις των εκδηλώσεων και δρωμένων, αλλά και η πολυγλωσσία ώστε να διευκολύνονται οι τουρίστες και να βιώνουν την οικειότητα στον προορισμό που επέλεξαν για τις διακοπές τους.

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, πάγιο αίτημα του τουριστικού κλάδου, βρίσκεται ακόμα στα λόγια ενώ για τους λίγους επισκέπτες που φτάνουν τον χειμώνα, το σέρβις και η εικόνα των κλειστών χωρών εστίασης του νησιού είναι απογοητευτική, τονίστηκε από την Ομάδα Δουλειάς. Η Ομάδα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και τα μέλη της είναι: Γιούλη Τσουκάντου, Άρτεμις Ρούσσου, Ιωάννα Καραμολέγκου και Ελένη Σομούνα.

Η νεολαία του Καρτεράδου.
Εποικοδομητική εξάλλου ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Μαρτίου στο γραφείο του συνδυασμού "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" με εκπροσώπους της Νεολαίας Καρτεράδου και τον υποψήφιο Δήμαρχο Θήρας κ. Γεώργιο Α. Χάλαρη. Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν να συζητηθεί ο γενικότερος προβληματισμός για τις δραστηριότητες των νέων Καρτεράδου, με πρωτοβουλία των νέων της περιοχής.

Κατά την συνάντηση, έντονη ανησυχία υπήρχε από την Νεολαία Καρτεράδου για την αδιαφορία των υπευθύνων στην υποστήριξη των αιτημάτων τους και ιδιαίτερα στην έλλειψη ιατρικής παρουσίας στους τοπικούς αγώνες που γίνονται. Ακόμη  σημειώθηκαν όλες οι ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας, όπως επίσης οι ελλείψεις φωτισμού αλλά και ελλείψεις υποδομών όπως αποδυτηρίων κ.α.


Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εύλογα αιτήματα της νεολαίας για αναβάθμιση της παιδικής χαράς Καρτεράδου, τη δημιουργία Ακαδημίας νέων (γήπεδο 5x5, αθλητισμός - χώροι άθλησης) και θέματα επικεντρωμένης ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης νέων τα οποία θα λειτουργήσουν κατασταλτικά στην υφισταμένη κοινωνική αποδιοργάνωση.