Τετάρτη, Μαρτίου 19, 2014

Σαντορίνη Ενωτική Πορεία - ερωτήματα από την ...συνάντηση “άνευ αποτελέσματος” (για το νοσοκομείο της Σαντορίνης)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού με επικεφαλής τον κ. Χάλαρη,

Με ιδιαίτερη αγωνία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα του νέου Νοσοκομείου και τις απρόβλεπτες εξελίξεις ύστερα από την τελευταία άγονη, κατά κοινή ομολογία, συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τον διευθυντή του Υπουργού κ. Σκέρτσο.

Ενδιαφέρον έχει επίσης η προχτεσινή συνέντευξη του Δημάρχου Θήρας στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας "Κοινή Γνώμη" στην οποία αποκαλύπτεται, τόσο η προχειρότητα που αντιμετωπίστηκε το θέμα και από τις 2 πλευρές, όσο και η πιθανότητα ενός ναυαγίου στις διαπραγματεύσεις! Σημειωτέων η παράταξη μας είχε ζητήσει από τον κ. Δήμαρχο να συμπεριληφθεί ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Γ. Α. Χάλαρης στην επιτροπή που θα έβλεπε τον Υπ. Οικονομικών, τέσσερις μέρες πριν την συνάντηση στις 10/03 και η απάντηση δυο μέρες μετά στις 12/03 ήταν η εξής:

Θέμα: «Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών».
 Σχετ.: H από 10.3.2014 επιστολή σας.
Σε συνεχεία του ανωτέρω σχετικού σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε κατάλογο συμμετεχόντων, για τη συνάντηση της 14ης Μαρτίου 2014, έχοντας παράλληλα ζητήσει την παρουσία μικρότερου αριθμού από αυτόν των τελικώς προταθέντων εκπροσώπων των νησιών.
Ο κατάλογος έχει προωθηθεί στο Υπουργείο από την Παρασκευή 7/3/2014.
Ο Δήμαρχος Θήρας
Η εκτίμηση του αποτελέσματος.

Σημαντικό είναι το γεγονός, πριν θέσουμε οποιαδήποτε ερωτήματα και πριν σχολιάσουμε τον ήσσονος σημασίας πλέον, άμεσο αποκλεισμό μας, από την επιτροπή που συνάντησε τον διευθυντή και όχι τον Υπουργό σε αυτό το κρίσιμο ραντεβού, να μεταφέρουμε αυτούσια κάποια σημεία της προχτεσινής συνέντευξης του κ. Δημάρχου ώστε να κρίνει ο ίδιος ο αναγνώστης την ετοιμότητα του Δήμου στο επίμαχο θέμα.

...Ο δήμαρχος σημείωσε ότι, “υπάρχει μία δέσμευση ότι εντός δεκαπενθημέρου θα λάβουμε απάντηση”, σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι, η συγκεκριμένη συνάντηση, ναι μεν δύναται να χαρακτηρισθεί ως συνάντηση “άνευ αποτελέσματος”, ωστόσο “πολλές φορές είναι αναγκαίες αυτές οι συσκέψεις προκειμένου να ασκηθεί πίεση και να προχωρήσει το θέμα”. Εξέφρασε βέβαια πως, “το γεγονός ότι χρειάστηκε γνώμη κι άλλου υπουργείου, μας αιφνιδίασε”...

...ο ίδιος εξήγησε επιπλέον, ότι δεν θα προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις αφού τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα προς τα συναρμόδια υπουργεία και στις απαντήσεις που θα δοθούν, υπογραμμίζοντας ότι, “οποιαδήποτε πρόβλεψη κάνουμε, ενδεχομένως να πέσει στο κενό”...

Ερωτήματα που προκύπτουν είναι: α)  Το χρονικό διάστημα από την στιγμή που διατυπώθηκε το αίτημα της συνάντησης (Νοέμβρης 2013) μέχρι σήμερα είναι τρεις μήνες, γιατί δεν προετοιμάστηκε η Επιτροπή και ο Δήμαρχος κατάλληλα ούτως ώστε να μην καταλήξει σε συνάντηση ..."άνευ αποτελέσματος"!

β)  Έχουν περάσει ήδη 5 μέρες από την συνάντηση και σε 10 μέρες θα γίνει η νέα, ποια είναι η προετοιμασία γι' αυτήν για να μην υπάρξει νέος ...αιφνιδιασμός ;
γ)  Τι εννοεί ο Δήμαρχος όταν λέει ότι "οποιαδήποτε πρόβλεψη ...ενδεχομένως θα πέσει στο κενό";
δ)  Ο επικεφαλής της "Σαντορίνης Ενωτική Πορεία" Γ. Α. Χάλαρης αποκλείστηκε από την αποστολή, όταν η λίστα στο Υπουργείο έφυγε την Παρασκευή 7 Μαρτίου την ίδια ακριβώς μέρα που ενημερωνόταν από τον Τύπο ότι θα γίνει και χωρίς να του έχει κοινοποιηθεί νωρίτερα για να τοποθετηθεί!
Συμπεράσματα
Από την συνέντευξη αυτή και την βαθύτερη ανάγνωση των γεγονότων θεωρούμε ότι οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν αρκούν ώστε να τεκμηριωθεί η πανθηραϊκή θέση που αποκλείει την εκχώρηση του νοσοκομείου σε ιδιώτες και πριν μιλήσουμε για ήττα, με έγγραφο μας προς τον Δήμαρχο Θήρας, μεταξύ άλλων ζητάμε, από δω και στο εξής την συμμετοχή του επικεφαλής ή αντικαταστάτη αυτού, σε κάθε ενέργεια του Δήμου που γίνεται και αφορά στο θέμα του νέου Νοσοκομείου. Ζητάμε να ενημερωνόμαστε άμεσα για ότι έχει σχέση με το θέμα "Νέο Νοσοκομείο".
Τέλος θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν τηρηθούν και τα παραπάνω, ότι το μεγάλο θέμα του νέου νοσοκομείου δεν είναι σημείο που από την πλευρά μας εγείρει αντιπολιτευτικές προθέσεις, είναι ένα θέμα που πρέπει πάση θυσία να το διεκδικήσουμε, να το πετύχουμε και να το κατακτήσουμε.