Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2014

εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 – ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας και σχετικά με τον εορτασμό της Εθνικής επετείου στην Σαντορίνη,

Τον τρέχοντα μήνα ολόκληρος ο ελληνικός λαός γιορτάζει την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821.  

Τον μήνα αυτό όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας οι οποίοι μέσα σε βαρύ κλίμα σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη δια μέσου των αιώνων την φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα εναντίων της σκλαβιάς και έγιναν φωτεινό παράδειγμα για κάθε λαό.

Τιμάμε ιδιαίτερα την ηρωική εκείνη γενιά του 1821 που έδωσε τα πάντα κι έκανε πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών εξασφαλίζοντας για εμας τα δύο υπέρτατα αγαθά, την Ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την Ελευθερία μας ως Λαού.

Ο εορτασμός της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί και φέτος με την μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα ιδιαίτερα στα σχολεία, της Δημόσιες Υπηρεσίες τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους οργανισμούς.

Στην Σαντορίνη οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου περιλαμβάνουν τα εξής :
Το πρωί της 25ης Μαρτίου στις 07.00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών ενώ στις 11.00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Θήρας χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κκ Επιφανίου.
Επίσημη δοξολογία θα γίνει στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες.

Στα Φηρά Θήρας τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Άννα Γαβαλά Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου των Φηρών.

Μετά το τέλος της δοξολογία θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στα μνημεία των Ηρώων σε κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα.

Στα Φηρά μετά το τέλος της δοξολογία θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των Ηρώων στην πλατεία Σαρπάκη, ενώ θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος από την Φιλαρμονική του Δήμου.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών και τμήματος του αεροπορικού αποσπάσματος Θήρας, στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Με το τέλος της παρέλασης ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θα δεξιωθούν τις αρχές και τους κατοίκους στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.