Τρίτη, Μαρτίου 18, 2014

«Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» - συμπαράσταση στον αγώνα της Μόνης του Προφήτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ενέργεια του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού για την επανατοποθέτηση "θόλου προστασίας random" στην κορυφή του Προφήτη Ηλία δίπλα στο Μοναστήρι. Το έγγραφο του υπουργείου έχει ως εξής:

Εγκρίνεται η τοποθέτηση θόλου προστασίας (radome) στο ραντάρ του Πεδίου Βολής Κρήτης στη θέση «Προφήτης Ηλίας» Δήμου Θήρας, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπό τον όρο αυτός να βαφεί σε ουδέτερη απόχρωση, ούτως ώστε η παρουσία του να είναι ανεκτή στον περιβάλλοντα χώρο του προστατευόμενου μνημείου της Ι. Μ. Προφήτη Ηλία Θήρας.

Αφήνοντας όλα τα ερωτηματικά να πλανώνται γύρω από αυτή την ξαφνική αλλαγή στάσης, το έγγραφο του Υπ. πολιτισμού δημιουργεί βάσιμες υποψίες προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας του ραντάρ επιβεβαιώνοντας την καταγγελία του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής για ενδεχόμενο "δόλο και έμμεση αναγνώριση της αυθαιρεσίας τους" όπως αναφέρετε συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Ιεράς Μόνης του Προφήτη Ηλία.

H "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" του Γ. Α Χάλαρη, καταγγέλλει το γεγονός τόσο για την επικινδυνότητα όσο και για την αδιαφορία των υπεύθυνων στην ενημέρωση των άμεσα εμπλεκομένων και της τοπικής κοινωνίας, για τις πραγματικές προθέσεις, αλλά και την έλλειψη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στην περίπτωση επαναλειτουργίας του ραντάρ, εκτός της "χρωματικής ουδετερότητας" που αναφέρει η απόφαση του Υπ. Πολιτισμού.


Για το λόγο αυτό συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα του Μοναστηριού και του Ηγούμενου της Μονής, για την οριστική απομάκρυνση του ραντάρ και καλούμε όλους τους Σαντορινιούς σε εγρήγορση και επαγρύπνηση.