Τρίτη, Μαρτίου 18, 2014

το αποτέλεσμα της σύσκεψης στο Υπουργείο Οικονομικών για το Νοσοκομείο Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας σχετικά με το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της συνάντησης εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και φορέων της Σαντορίνης στο Υπ. Οικονομικών (14.3) με θέμα την λειτουργία του νοσοκομείου του νησιού, αναφέρεται ότι,

Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του Δήμαρχου Θήρας, η οποία είχε ως θέμα την λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου Σαντορίνης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Πολιτικού Διευθυντή του Υπουργείου κ. Σκέρτσου,  (δεν συμμετείχε τελικά ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας καθώς την ίδια ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη έκτακτη συνάντησή του με την τρόϊκα), αναλύθηκε, επί μακρόν και με λεπτομέρειες, η πρόταση για τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου, όπως αυτή είχε διαβιβαστεί από το Δήμαρχο στο Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Σκέρτσος αφού ενημερώθηκε, δήλωσε ότι θα φροντίσει να του αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας  οικονομικά στοιχεία καθώς και λεπτομέρειες για τον τρόπο που το νησί και οι εκπρόσωποί του προτείνουν να λειτουργήσει το Νοσοκομείο.

Ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν και απαίτησαν να τηρηθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα από  πλευράς του Υπουργείου και συγκεκριμένα τονίστηκε ότι θα πρέπει μέσα στις επόμενες 15 μέρες, σε νέα συνάντηση, το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει εάν υιοθετεί ή όχι τις απόψεις, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στο επίσημο έγγραφο-πρόταση του Δήμαρχου Θήρας και των φορέων του νησιού προς το Υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού & Νήσων κ.κ. Επιφάνειος, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Μάρκος Καφούρος, ο Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας κ. Ηλίας Μάϊνας, ο επικεφαλής της μείζονος  αντιπολίτευσης του ΔΣ κ. Αντώνης Σιγάλας, μέλη της επιτροπής στήριξης για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.