Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2014

“Σαντορίνη Ενωτική Πορεία” - εποικοδομητική συνάντηση με το Σωματείο Νότιας Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού με θέμα την “εποικοδομητική συνάντηση με το Σωματείο Νότιας Σαντορίνης”

Το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της νότιας περιοχής της Σαντορίνης, Εμπορείου - Περίσσας αλλά και το πρόγραμμα του συνδυασμού "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία", ήταν το αντικείμενο της δίωρης συνάντησης (Τρίτη 18/03), αντιπροσωπείας και του επικεφαλής της παράταξης Γ. Α. Χάλαρη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Τουριστικών Επιχειρήσεων Νότιας Σαντορίνης.

"Το έντονο ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας, επιχειρηματιών και πολιτών, στο νότιο τμήμα του νησιού για την περιοχή τους, αλλά και γενικότερα για τα νησιά μας, είναι άξιο συγχαρητήριων. Οι προσπάθειες του Σωματείου Νότιας Σαντορίνης στην ανάδειξη θεμάτων και ζητημάτων προβληματισμού σε συνεργασία με την νέα δημοτική αρχή, που θα προκύψει από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είναι αξιοσημείωτες" τόνισε μετά την συνάντηση ο επικεφαλής της Ενωτικής Πορείας κ. Γ. Α. Χάλαρης.

Η εικόνα που απομυζούν σήμερα οι περιοχές Περίσσας, Εμπορείου έως και το Ακρωτήρι δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια σύγχρονη τουριστική περιοχή και δεν εναρμονίζεται με τα δεδομένα που εισάγει το εκσυγχρονισμένο τουριστικό προϊόν. Η παραμελημένη κατά κοινή ομολογία νότια περιοχή, με την ομορφότερη, ηλιόλουστη παραλία της Περίσσας, Περιβόλου, Αγίου Γεωργίου, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του παραδοσιακού Γουλά και το κέντρο του Εμπορείου είναι μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της περιοχής, που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Χωρίς Χωροταξικό σχεδιασμό - προγραμματισμό, καμία φροντίδα, οικονομική στήριξη και βοήθεια, πορεύονται στον χρόνο βιώνοντας την αδιαφορία των υπεύθυνων.

Προγράμματα που θα μπορούσαν να εκπονηθούν και να υλοποιηθούν, χωρίς να αποτελούν μια ακόμα προεκλογική εξαγγελία και μακριά από κάθε μικρότητα μικροπρέπεια και αποκλειστικά με την συλλογική απόφαση της μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Σαντορίνης, έπρεπε ήδη να τρέχουν και να αναπλάθουν, να αναμορφώνουν κάθε γωνιά του Εμπορείου - Περίσσας και της ευρύτερης περιοχής.
Οι διαπιστώσεις κατά την διάρκεια της συνάντησης με τα μέλη του Δ.Σ. ήταν παρά πολλές και τα επιμέρους αλλά εξίσου σημαντικά θέματα που τέθηκαν αφορούσαν κατά κύριο λόγο την Υγεία, τον Τουρισμό, την διαχείριση των απορριμμάτων, την έλλειψη αστυνόμευσης, το παραεμπόριο κ.α.
Το κυρίαρχο όλων φυσικά ήταν ο Χωροταξικός Σχεδιασμός λαμβάνοντας πλήρη ενημέρωση από τον κ. Γ. Χάλαρη, και όπως εξήγησε, "η εγκληματική έλλειψη συναινεί στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής, διότι χωρίς αυτόν δεν υπάρχει οργανόγραμμα, δεν υπάρχει σχεδιασμός και φυσικά δεν υπάρχει έργο".

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη του Δ. Σ. του Σωματείου, Νομικού Γεωργία, Βλαβιανός Ιωσήφ, Μάριος Γαλανός, Λουκόπουλος Γιάννης, Σιγάλα Νικολέτα και από τον συνδυασμό "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία", Γιώργος Χάλαρης, Μανόλης Ορφανός, Πόπη Ξαγοράρη και Αντώνης Χάλαρης.