Τρίτη, Μαρτίου 18, 2014

«Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» - ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙA

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Η εικόνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί  μας  παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μια ζοφερή εικόνα απαξίωσης, εγκατάλειψης, υποστελέχωσης, σοβαρότατων προβλημάτων και ελλείψεων.  ¨Όλα αυτά συμβάλλουν καθοριστικά στην ανασφάλεια του δημότη μας, του ηλικιωμένου, της νεολαίας, της οικογένειας αλλά και των επισκεπτών.  Πολλές ελλείψεις οδηγούν σε αναγκαστικές λύσεις όπως διακομιδές, απώλειες ζωής ή καταστάσεις μη ανατρέψιμες.

Το ΕΣΥ με τον παρών σχηματισμό του (Κέντρο Υγείας Θήρας) έχει λίγα να δώσει παρά τις αγωνιώδης και φιλότιμες προσπάθειες του ιατροτεχνολογικού προσωπικού αλλά και της εθελοντικής προσφοράς.   Σ΄ αυτόν τον αγώνα για το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία μας πολλοί βρίσκονται αρωγοί στην προσπάθεια να στηρίξουμε όλοι μαζί την ανεπάρκεια του συστήματος.  Δυστυχώς δεν επαρκεί. Χρειάζεται και η πρωτοβουλία και η δυναμική  της αυτοδιοίκησης.

Η παράταξη μας "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" οφείλει και θα αποκαταστήσει την ασφάλεια στην υγεία που όλοι ζητάμε.  Έχει χρέος  να προάγει αφού αγωνιστεί πρωτίστως με τα κενά τόσων ετών που πλέον καθίστανται απαιτητά.  Έτσι η υγεία όλων μας θα προσπαθήσουμε δυναμικά να μην καταλήξει στα χέρια μεγάλο-ιδιωτικών συμφερόντων με τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.

Η Σαντορίνη Ενωτική Πορεία τοποθετεί ως προτεραιότητα το θέμα του νέου Νοσοκομείου Θήρας και το μέλλον  του,  χωρίς παράλληλα να εγκαταλείπει το σημερινό σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας.

Η Ομάδα Δουλειάς για την Υγεία,
Καραγιάννης Χριστόφορος, Ξαγοράρη Πόπη, Πετίνη Λίτσα