Τετάρτη, Νοεμβρίου 27, 2013

στην εκδήλωση εγκαινίων του ερευνητικού κέντρου της Nokia στην Αθήνα ο Υπ. Εργασίας

Σύμφωνα με μέρος της ομιλίας του,

Εκτιμώ ότι η σημερινή εκδήλωση εκπέμπει από μόνη της ισχυρά και πολύπλευρα μηνύματα. Είναι, παράλληλα, μια μοναδική ευκαιρία να εξάγουμε όλοι μας χρήσιμα και δημιουργικά συμπεράσματα.
Πάνω απ’ όλα όμως, όλοι νιώθουμε την ικανοποίηση της δημιουργίας καθώς εδώ και ένα διάστημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμάρας και τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας, ο συνάδελφός μου Κωστής Χατζηδάκης και εγώ, εργαστήκαμε συστηματικά για να υλοποιηθεί αυτή η επενδυτική πρωτοβουλία της Nokia και σήμερα γευόμαστε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας.

Η απόφαση της Nokia Solutions and Networks να επενδύσει στους νέους της χώρας μας, στελεχώνοντας το πρότυπο ερευνητικό κέντρο της με νέους επιστήμονες, αποτελεί μια κίνηση υψηλού οικονομικού και κοινωνικού συμβολισμού.

Συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης για τις ικανότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Για την ποιότητα και τις τεράστιες δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας.
Η ενέργεια αυτή στέλνει μηνύματα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να σκεφτεί και να πράξει με μεγαλύτερη διορατικότητα. Να απεγκλωβιστεί από την ασφυκτική και αδιέξοδη λογική της καθημερινής και ευκαιριακής διαχείρισης, επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας. Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της. Επενδύοντας στους νέους της.