Δευτέρα, Νοεμβρίου 25, 2013

επιτυχημένη η παρουσία της Σαντορίνης και της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας στην 29η Διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia


Από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αργυρό που εκπροσώπησε τον Δήμο Θήρας και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας κ. Καραμολέγκο εκπροσωπήθηκε η Σαντορίνη στην 29 Διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 21.11 και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 24.11, στην Θεσσαλονίκη.
Οι κύριοι Αργυρός και Καραμολέγκος αποτέλεσαν μέλη της αποστολής της Σαντορίνης που στελέχωσαν το περίπτερο της Σαντορίνης στον εκθεσιακό χώρο.


Στην επίσκεψή της στο περίπτερο της Σαντορίνης η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη συνεχάρη τα μέλη της αποστολής για την τηνεπιτυχημένη τουριστική χρονιά που είχε το νησί το φετινό καλοκαίρι, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού σε θέματα διεθνών επαφών και συνεργασιών θα έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα σε όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό το προσεχές διάστημα.


Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Αργυρός ευχαριστώντας την Υπουργό της προσέφερε ένα μπουκάλι με κρασί Ασύρτικο της Santo Wines.
Τα μέλη της αποστολής της Σαντορίνης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της συμμετοχής τους στην Philoxenia που αναμένεται να παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα.

Την έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Νοεμβρίου εγκαινίασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Στην ομιλία της επεσήμανε τα θετικά μηνύματα και εκτιμήσεις για την τουριστική σεζόν του 2014, ενώ έκανε τον απολογισμό της φετινής χρονιάς που ήταν ιδιαίτερα θετική για τη χώρα μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παρουσία της Ρωσίας στην Έκθεση, τονίζοντας, ότι «Μετά από πολλά χρόνια απουσίας, το Ρωσικό περίπτερο σηματοδοτεί μια νέα σελίδα στις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών». Πρόσθεσε επίσης ότι το Ρωσικό περίπτερο «ανοίγει σημαντικές ευκαιρίες για τις δύο χώρες. Συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων και σύντομα τα αποτελέσματα αυτής της παρουσίας θα είναι ορατά σε όλους».

Σημειώνεται ότι στο περίπτερο της Ρωσίας ήταν και ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού κ. Evgeniy Pisarevskiy ο οποίος θα έχει συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού.
Η φετινή έκθεση είχε αυξημένες συμμετοχές από πλευράς ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, επισκεψιμότητας , Β2Β συναντήσεων, συμμετοχής ΟΤΑ, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις φορέων και παραγόντων του Τουρισμού σε σχέση με το 2012.