Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2013

ένταξη Έργων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και Αποκατάστασης ΧΑΔΑ Δήμου Θήρας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τον Δήμο Θήρας ανακοινώνεται πως ένα εκ των σημαντικότερων προβλημάτων της Σαντορίνης, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, οδεύει προς την λύση του. 

Η πρόταση του Δήμου  Θήρας για Έργα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και για την Αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη θέση Αλωνάκι ύψους 3,1 εκατ. ευρώ εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013. Επιπρόσθετα εκκρεμεί η αξιολόγηση της πρότασης του Δήμου Θήρας για την «Εφαρμογή προγραμμάτων Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) και Κατασκευή Εγκατάστασης Κομποστοποίησης του Δήμου Θήρας» ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Προσωπική δέσμευση του Δημάρχου Θήρας ήταν η επίλυση του χρόνιου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Με μεθοδικότητα και συγκεκριμένες κινήσεις τα τελευταία 2 χρόνια, η Σαντορίνη εξασφαλίζει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία είναι η πλέον φιλική προς το περιβάλλον, με κύριο άξονα την ανακύκλωση και την διαλογή στην πηγή.