Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2013

ενέργειες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για Ακτοπλοϊκά και Αεροπορικά ζητήματα

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του,

Σε συνέχεια των τελευταίων ενεργειών του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και προς απάντηση των ερωτημάτων που λαμβάνει το Επιμελητήριο σε καθημερινή βάση ακολουθεί μια συνοπτική ενημέρωση:

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Α) Γραμμή Πειραιάς – Δυτικές Κυκλάδες
Παρακολουθώντας την τελευταία επιδείνωση της ήδη βεβαρημένης κατάστασης σε σχέση με τη γραμμή Πειραιάς – Δυτικές Κυκλάδες με την ξαφνική (αλλά ευτυχώς προσωρινή) διακοπή της σύνδεσης με Πειραιά λόγω της επίσχεσης εργασίας στο Ε/Γ – Ο/Γ «Άγιος Γεώργιος», το Επιμελητήριο Κυκλάδων συμπαραστέκεται στους κατοίκους και μεταφέρει την αγωνία τους κυρίως όπως εκδηλώθηκε μέσα από τις γενικές λαϊκές συνελεύσεις.
Επισυνάπτεται η τελευταία γραπτή παρέμβαση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, προς στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Β) Γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Τήνος – Μύκονος
    Γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Δωδεκάνησα
    Γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Σάμος – Ικαρία
Μετά τη διακοπή των δυο δρομολογίων της Τετάρτης και Παρασκευής από Δωδεκάνησα προς Πειραιά από τη Blue Star Ferries, και από Σάμο-Ικαρία προς Πειραιά τις ίδιες μέρες από τη NEL Lines, έγινε επικοινωνία του Επιμελητηρίου με τους υπευθύνους των δυο εταιρειών.
•           Με την εταιρεία Blue Star Ferries, όπου διαχρονικά υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, συζητήθηκαν εναλλακτικές προτάσεις με κατάληξη τη διαβεβαίωση της εταιρείας ότι τουλάχιστον προς το παρόν γίνεται προσπάθεια να μην διακοπούν τα δρομολόγια του Σαββατοκύριακου όπως έγινε πέρυσι παρά την εξαιρετικά μεγάλη μείωση μετακινήσεων.
•           Ήδη ανακοινώθηκε από την εταιρεία ΝEL Lines η 2η προσέγγιση στη Σύρο τις Τετάρτες ξημερώματα από Σάμο – Ικαρία προς Πειραιά ξεκινώντας από 1η Δεκεμβρίου 2013.
•           Συζητήθηκε με την εταιρεία NEL το ενδεχόμενο, ανάλογα με την κίνηση και ζήτηση, να μεταφέρει τελικά το δρομολόγιο της Δευτέρας την Παρασκευή για να μην συμπίπτει με αυτό της Blue Star Ferries.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε συνέχεια της συστηματικής πλέον επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τους αρμόδιους της νέας διεύθυνσης της Olympic Air σχετικά με τις γραμμές δημοσίου συμφέροντος των νησιών Μήλου, Νάξου, Πάρου,  Σύρου:
•           Για τα νησιά Μήλο-Νάξο-Πάρο έχουν καταρχήν ήδη δρομολογηθεί οι πρώτες απαραίτητες ενέργειες που οδηγούν σε λύση, χωρίς την ανάγκη σημαντικών έργων ώστε να αυξηθεί ο αριθμός επιβατών.
•           Για τη Σύρο, που απαιτούνται σημαντικότερες παρεμβάσεις, το Επιμελητήριο ζήτησε από τον Δ/ντα Σύμβουλο της Olympic Air, κ. Δημήτριο Γερογιάννη, και τον Υπεύθυνο Πτητικών Θεμάτων της Olympic Air,  κ. Αθανάσιο Μάρκου, να παρευρεθούν σε συνάντηση με τον Διοικητή της ΥΠΑ, κ. Δημήτριο Κούκη, με τους τοπικούς φορείς ώστε από κοινού να εξευρεθεί ο ταχύτερος τρόπος εξάλειψης των εμποδίων που καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση αεροσκαφών μεγαλύτερης χωρητικότητας στο αεροδρόμιο του νησιού. Η συνάντηση διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Κυκλάδων και μεριμνά για το ραντεβού ο  Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Παναγιώτης Ρήγας. Στη συνάντηση θα συζητηθούν και τα θέματα που αφορούν όλες τις γραμμές δημοσίου συμφέροντος των Κυκλάδων.