Δευτέρα, Νοεμβρίου 25, 2013

διήμερη επίσκεψη στην Αστυπάλαια του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη

Την Παρασκευή 25.11  ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Πανορμίτη Κονταράτο, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης  κ. Κομινέα Νικόλαο, Δημοτικούς Συμβούλους καθώς και κατοίκους του νησιού. Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα έργα του ΕΣΠΑ  τα οποία  εκτελούνται στο νησί.
Επίσης, έγινε αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται στον τομέα της Υγείας  αλλά και γενικότερα  στη λειτουργία του Δήμου Αστυπάλαιας κυρίως λόγω των περιορισμένων πόρων αλλά και της έλλειψης σε προσωπικό.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, υποσχέθηκε τη εξακολούθηση της στήριξης προς τον Δήμο μέσω των  υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς επίσης και σε όλους τους μικρούς Δήμους των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Ενημέρωσε δε για τα προγράμματα που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου και επιπλέον για τις δυνατότητες που θα υπάρξουν για την κάλυψη των αναγκών σε βασικά Έργα Υποδομής.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων, δόθηκαν  οι απαραίτητες διευκρινίσεις για το Οδικό Έργο προς το Βαθύ και τη σκοπιμότητα υλοποίησης του έργου και ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Περιφερειάρχη στην περιοχή προκειμένου να αποκτήσει την δική του εικόνα. Ο κ. Μαχαιρίδης δήλωσε πως τα 8,5 από τα 10,5 χλμ θα δημοπρατηθούν και για τα υπόλοιπα 2 χλμ που απομένουν εφόσον αρθούν τα εμπόδια που υπάρχουν (παραχώρηση έκτασης από τους ιδιώτες προκειμένου ο δρόμος να έχει την απαραίτητη διάσταση).

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τα προβλήματα στις συγκοινωνίες, την ανεργία αλλά και γενικότερα για τη συμπεριφορά του κεντρικού κράτους απέναντι στην Αυτοδιοίκηση καθώς και την αύξηση της γραφειοκρατίας. Υπογραμμίστηκε ιδιαιτέρως πως η περικοπή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων έχει φέρει σε αδιέξοδο τους Αυτοδιοικητικούς Θεσμούς.