Τετάρτη, Νοεμβρίου 27, 2013

συνάντηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δημοσιογράφου κυρίου Τέρενς Κουίκ με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Την 26 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Θήρας ευρεία συνάντηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δημοσιογράφου κυρίου Τέρενς Κουίκ με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και των παραγωγικών φορέων του Δήμου μας. Παρόντες από πλευράς δήμου ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αριστείδης Χλωρίδης, ο Α’ Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καμπουράκης, ο Β’ Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Ζώρζος, ο Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του συλλόγου εμπόρων Θήρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το Δήμο μας και χρήζουν άμεσης επίλυσης, μεταξύ των οποίων, η λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου Θήρας και τα προβλήματα λειτουργίας του Κ.Υ. Θήρας, η ανάγκη μείωσης των αντικειμενικών αξιών και της φορολογίας των ακινήτων, ο εξορθολογισμός των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, η μείωση της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η ανάγκη δημιουργίας υποδομών λιμένα, μαρίνας και αεροδρομίου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση και τα προβλήματα λειτουργίας του ιατρείου της Θηρασιάς.

Ο κύριος Κουίκ έδειξε επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της κρουαζιέρας, ενώ δεσμεύτηκε να αναδείξει τα ζητήματα που εκτέθηκαν τόσο ως βουλευτής όσο και ως δημοσιογράφος με στόχο την επίλυσή τους.

Σύμφωνα με μέρος των δηλώσεων του κ. Κουίκ κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Σαντορίνη, του ήταν αδύνατο να φανταστεί ότι ένα νησί παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας, με ισχυρή οικονομία λόγο του τουρισμού, θα είχε τόσα προβλήματα που απαιτούν κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Κουίκ ως αρμόδιος για θέματα της περιοχής των Κυκλάδων στο κόμμα του επισκέφθηκε την Σαντορίνη και τα μικρότερα γύρω της νησιά, μαζί με τους συνεργάτες του κυρίους Κοντογιώργη και Ντόλκα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του επισκέφθηκε το κέντρο υγείας της Σαντορίνης και την Ανάφη όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού, στην οποία αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί κυρίως σε σχέση με τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και με την ακτοπλοϊκή του σύνδεση με τον Πειραιά αλλά και τα γύρω νησιά.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Θήρας μεταξύ άλλων συζητήθηκαν το θέμα των υψηλών αντικειμενικών  αξιών των ακινήτων και γενικότερα της υψηλής φορολογίας, καθώς και της έλλειψης γραφείου του ΟΑΕΕ για την εξυπηρέτηση των περισσότερων από 4.000 επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κουίκ για το σύνολο των θεμάτων που συζητήθηκαν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα έγγραφές αναφορές του και ερωτήσεις στην Βουλή.


Στην σελίδα του στο twitter https://twitter.com/TerensQuick μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και σχόλιά του σχετικά με το περιεχόμενο των επισκέψεών του.