Τετάρτη, Νοεμβρίου 27, 2013

σύσκεψη φορέων για τις καταστροφές στην Ρόδο

Σύσκεψη με την συμμετοχή του  Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου  Χριστιάνας Καλογήρου, του  Αντιπεριφερειάρχη  Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκου, του Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών Εμμανουήλ Διακομιχάλη και των προισταμένων μελετών και έργων Γεωργία Ακρίδη και Εμμανουήλ Μαριά, τον Δ/ντη Προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου Τριαντάφυλλου Καραγιάννη και  κλιμάκιο  του Υ.ΠΟ.ΜΕΔΙ / Γ.Γ.Δ.Ε   (Γενική Δ/νση Μελετών) Δ.Μ.Ε.Ο (Δ/νση Μελετών Έργων Οδοποιίας) και  των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε στις 27.11 στο Περιφερειακό Μέγαρο.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πρώτη αποτίμηση του κλιμακίου για τις ζημιές στις υποδομές και οι προτάσεις τους για άμεσες παρεμβάσεις .
Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι αυτοψίες του κλιμακίου και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα, Καλυθιών, Αφάντου και Αρχαγγέλου.

Επιστολές περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου σε φορείς για τις καταστροφές στην Ρόδο

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη 
Όπως και εσείς διαπιστώσατε κατά την επίσκεψη σας στις πληγείσες περιοχές μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις.
Θα παρακαλούσαμε για την παρέμβαση σας προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση των υποχρεώσεων τους  στις Τράπεζες, στον ΟΑΕ, στην Εφορεία και στο ΙΚΑ.
Η αναστολή για εύλογο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον 2 ετών) θα είναι μια ανακούφιση για τους πληγέντες επιχειρηματίες.

ΠΡΟΣ την Αερολιμενάρχη Ρόδου
Όπως γνωρίζεται η περιοχή Ιαλυσού έχει μετά τις τελευταίες πλημμύρες υποστεί τεράστιες ζημιές.
Έχουμε ανάγκη την συνδρομή της ΥΠΑ με  το πυροσβεστικό όχημα (βυτιοφόρο 30 τόνων) προκειμένου να αποκαταστήσουμε την ζωή στην πόλη και κυρίως την απομάκρυνσης   από τα σπίτια της λάσπης  και των φερτών  υλικών. 
Η Περιφέρεια αναλαμβάνει την δέσμευση της όποιας βλάβης υποστεί το όχημα και ότι άλλο προκύψει.

Προς τονΥπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση
Παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και μετά τις δηλώσεις ένδειας των πλημμυροπαθών όπως διαθέσετε το ποσό των 210.000 € στο Δήμο Ροδίων για τα δημοτικά διαμερίσματα Ιαλυσού, Παστίδας, Κρεμαστής, Καλυθιών και Αφάντου και το ποσό των 50.000 € στο Δήμο Καλύμνου για το δημοτικό διαμέρισμα Ψερίμου, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πληγέντων.