Σάββατο, Αυγούστου 06, 2011

οι γιορτές στον Πύργο

 Την ετήσια, καθιερωμένη και κάθε χρόνο καλύτερα οργανωμένη γιορτή του "Χριστού" στην κεντρική πλατεία του χωριού και έξω απο τα γραφεία της πρώην κοινότητας, πραγματοποιεί, απόψε, 6 Αυγούστου ο Σύλλογος των Πυργίων Σαντορίνης "η Εστία".
Η γιορτή που περιλαμβάνει πλούσιο μπουφέ αναμένεται να ξεκινήσει στις 20.30 με ελευθερη προσέλευση για .. όσους ενδιαφέρονται!

Πολλές γυναίκες του χωριού καθώς και γειτονικών οικισμών συγκέντρωσε και φέτος η λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του "Χριστού" στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού του Πύργου, το απόγευμα της Παρασκευής 5 Αυγούστου. Ενω, μια απο τις χαρακτηριστικότερες εικόνες που πολλές κυρίες είπαν οτι "βλέπουν για πρώτη φορά" ήταν οι πολλοί, υγιέστατοι και "καρδαμωμένοι(!)" βασιλικοί μέσα σε μεγάλες γλάστρες που στόλιζαν το εσωτερικό της εκκλησίας.

Η δε περιήγηση αρκετών επισκεπτών με το τέλος της λειτουργίας στα σοκάκια του οικισμού στα οποία χρόνο με τον χρόνο λειτουργούν όλο και περισσότερα καλόγουστα και μικρά καταστήματα και καφέ, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σχετικά με το πώς μπορεί ενας οικισμός με αρκετά εγκαταλελειμένα σπίτια να αποκτήσει και πάλι "ζωή", κινητικότητα και ενδιαφέρον.