Κυριακή, Ιουλίου 31, 2011

πολιτική υγείας στο Ν. Αιγαίο την εποχή της κρίσης

Ημερίδα με θέμα «Πολιτική υγείας στο Ν. Αιγαίο την εποχή της κρίσης» διοργάνωσε την Κυριακή 31 Ιουλίου στην Νάξο η περιφερειακή κίνηση "οικολογικός άνεμος" και οι "οικολόγοι πράσινοι Ν. Αιγαίου".
Στην ημερίδα παρουσίασαν τις απόψεις τους και να συμμετείχαν στον διάλογο εκπρόσωποι Δήμων, της Περιφέρειας και τοπικών φορέων, γιατροί, ειδικοί επιστήμονες, εργαζόμενοι στο χώρο υγείας, πολίτες από το Ν. Αιγαίο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα,

17.00-19.30: Α’ ενότητα: Υγεία και προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας στα νησιά - Προτάσεις ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού και της αυτοδιοίκησης. Η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας στα νησιά, καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων ανά νησί. Πώς η κρίση επηρεάζει την υγεία. Αλλαγές στο περιβάλλον, στη διατροφή, στις συμπεριφορά και τις κοινωνικές σχέσεις και επιπτώσεις τους στην υγεία στο Ν Αιγαίο.
19.30-21.30: Β’ Ενότητα: Πολιτική υγείας στα νησιά, κρίση και «μεταρρύθμιση», ο ρόλος της αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων για μια καλύτερη υγεία στα νησιά - Πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα. Πρόσβαση νησιωτών σε ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας. Τα οικονομικά της υγείας στο Ν Αιγαίο. Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.
Η ημερίδα γίνεται υπό την αιγίδα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ Τεκμηρίωσης και Επιμόρφωσης.