Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2011

κρατήσεις στο παρά 5

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στις κρατήσεις για ξενοδοχεία της Σαντορίνης απο όλες τις χώρες του κόσμου, στην πολύ δημοφιλή και λειτουργική σελίδα www.booking.com
Τόσο σε οτι αφορά την επισκεψιμότητα των ξενοδοχείων όσο και τις κρατήσεις δωματίων η κίνηση είναι μεγάλη, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις στο πλαίσιο του διεθνούς κλίματος της εποχής που θέλει την επιλογή του τόπου και του χρόνου των διακοπών να γίνονται στο παρά πέντε.
Γεγονός στο οποίο συμβάλουν τόσο το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, όσο και το σκεπτικό αρκετών επισκεπτών οτι "κλείνοντας" εισιτήρια και διαμονή λίγες μέρες πριν απο τις διακοπές τους, είναι δυνατό να πετύχουν καλύτερες τιμές.
Παρά πάντως την οικονομική κρίση η Σαντορίνη δείχνει οτι έχει την υποδομή και το επίπεδο της φήμης να αποτελεί σταθερά μια απο τις πρώτες και κυρίαρχες επιλογές των επισκεπτών.
Βρίσκεται δηλαδή στην πολύ ευχάριστη και προνομιακή θέση, απ' οτι αποδεικνύουν και τα στοιχεία της σελίδας, στις πρώτες προτιμήσεις των εκατομμυρίων ενδιαφερομένων επισκεπτών, οι οποίοι βλέποντας βελτίωση των οικονομικών τους ενα απο τα μέρη που επιλέγουν να επισκεφθούν είναι η Σαντορίνη.

επι του γενικότερου τουριστικού ενδιαφέροντος...

Σε υψηλά επίπεδα παρουσιάζονται οι τουριστικές αφίξεις της χώρας μας (15,87% αύξηση) σε σύγκριση με τον περσινό Ιούνιο. Ειδικότερα, καταγράφονται 1.792.673 διεθνείς αφίξεις, ενώ τον αντίστοιχο περσινό μήνα οι έφθασαν τις 1.547.108. Την ίδια ώρα, στα 245 εκατ. ευρώ φθάνει η συνολική δαπάνη εισερχόμενου τουρισμού το Α’ τετράμηνο του 2011.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (από 13 αεροδρόμια και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών) που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στο πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφεται αύξηση των αφίξεων 9,52%.