Σάββατο, Αυγούστου 06, 2011

Πουσσαίος - Ρόβλιας - Μπεγλίτης ή .. "αγάλι αγάλι"..χωρίς να είμαστε σίγουροι οτι το αποτέλεσμα θα αναδείξει "μέλι"...

Διαδοχικές συναντήσεις με τους υφυπουργό κ. Ντίνο Ρόβλια και τον υπουργό κ. Πάνο Μπεγλίτη είχε την Τρίτη 2.8 ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Πουσσαίος, στα αντίστοιχα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πουσσαίος κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία “Τράπεζας Μελετών”, η οποία θα διατηρεί και διαχειρίζεται τις μελέτες που εκπονούνται για λογαριασμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ανάμεσά τους και η Περιφέρειες, με στόχο την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μελετών και τη μείωση του κόστους λειτουργίας του Δημοσίου.
Επίσης, αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε και η πρόταση του κ. Πουσσαίου για απλοποίηση των διαδικασιών στον τομέα των αδειοδοτήσεων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον υφυπουργό για τις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την πάταξη της γραφειοκρατίας και κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση με την οποία ζητεί μείωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε συνδυασμό με την εφαρμογή ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Επίσης, ανάμεσα στα θέματα που αναλύθηκαν στη συνάντηση ήταν η ανάπτυξη σε κάθε νησί της τηλεματικής με στόχο την καλύτερη επικοινωνία και τη διευκόλυνση της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών αλλά και τη μείωση του κόστους των μετακινήσεων. Προς την ίδια κατεύθυνση ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να εξετάσει το υπουργείο το ενδεχόμενο να εξοπλιστεί η Περιφέρεια με δυο ταχύπλοα σκάφη που θα αναλάβουν μεταξύ άλλων τη μετακίνηση των υπαλλήλων της Περιφέρειας στα νησιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον υπουργό κ. Πάνο Μπεγλίτη και του εξέθεσε πρόταση για συνεργασία του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να αναλάβουν την κάλυψη των αναγκών διακομιδής ασθενών με πλωτά μέσα από τα νησιά. Η πρόταση προέκυψε έπειτα από την καταγραφή των προβλημάτων στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα στις διακομιδές ασθενών.
Στη συνέχεια ο κ. Πουσσαίος ζήτησε να γίνουν όλες οι ενέργειες έτσι ώστε τμήμα του Στρατοπέδου της Σύρου να παραχωρηθεί για τη στέγαση υπηρεσιών της Περιφέρειας, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από τον κ. Μπεγλίτη.
Τέλος, προτάθηκε στον υπουργό να δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνολικά 125 φάρων που υπάρχουν στην ελληνική επικράτεια (το μεγαλύτερο δίκτυο φάρων στην Ευρώπη) εκμεταλλευόμενοι πόρους ιδιωτικών κεφαλαίων.