Τρίτη, Αυγούστου 02, 2011

Σύλλογος Μεσαγωνιατών Σαντορίνης - πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα των φετινών του εκδηλώσεων ανακοίνωσε ο «Σύλλογος Μεσαγωνιατών Σαντορίνης».
Σύμφωνα με αυτό :

Καθημερινά 1- 13 Αυγούστου στις 19.00 θα πραγματοποιείται η ακολουθία των ιερών παρακλήσεων για την γιορτή του 15 Αυγούστου.
Το Σάββατο 13 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο της παναγίας της Επισκοπής θα γίνει «βεγγέρα» με θέμα την καλύτερη γνωριμία με τον ναό της «Παναγίας της Επισκοπής» σε συντονισμό της εκδήλωσης από την κ. Ελένη Γκίνη – Τσοφοπούλου, έφορο βυζαντινών αρχαιοτήτων.
Την Κυριακή 14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το πανηγύρι της «Παναγίας της Επισκοπής», το αρχαιότερο βυζαντινό πανηγύρι της Σαντορίνης, με φάβα, φασόλια και κρασί. Η προετοιμασία του πανηγυριού θα γίνει με το παραδοσιακό μαγείρεμα στον χώρο της εκκλησίας από εθελοντές και με την καθοδήγηση των μαγείρων, που θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής.
Την Δευτέρα 15 Αυγούστου στις 21.30 στην «κάναβα Ρούσσος» θα γίνει ο καθιερωμένος ετήσιος χορός του Συλλόγου, στον όμορφο χώρο που κάθε χρόνο διαθέτει ο κ. Ρούσσος.
Την Τρίτη 16 Αυγούστου στον χώρο του πνευματικού κέντρου της Μονής του Προφήτη Ηλία στο Καμάρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Γιώργη Καραμολέγκο.
Την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 20.30 στον προαύλιο χώρο της παναγίας της Επισκοπής θα πραγματοποιηθεί συναυλία της νεανικής χορωδίας και ορχήστρας του «Πολιτιστικού Συλλόγου του Βουρβούλου».
Την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 22.00 μουσική εκδήλωση και .. πάρτυ της νεολαίας στην παραλία του Καμαρίου, στην περιοχή της Καμάρας, στην οποία καλούνται όλοι οι νέοι του νησιού να χορέψουν, να τραγουδήσουν να συζητήσουν ακόμη και να κολυμπήσουν.
Ενώ τέλος για την Τρίτη 23 Αυγούστου διοργανώνεται παραδοσιακή βραδιά στο «παλιό χωρίο» με τίτλο «επιστροφή στα παλιά».
Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν λειτουργίες στα μοναστήρια του Αγίου Νικολάου και του Προφήτη Ηλία, καθώς επίσης και λειτουργία στα εννιάμερα της Παναγίας στον ναό της Επισκοπής.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στην Ανάφη καθώς και ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ παλαίμαχων και νέων ποδοσφαιριστών του χωριού, στο γήπεδο του Καμαρίου.