Σάββατο, Μαΐου 17, 2014

ενημερωτική πλατφόρμα (δίκτυο ενημέρωσης) για τις τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των νησιών του Ν. Αιγαίου ετοιμάζει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα πλαίσια της πληρέστερης ενηµέρωσης όλων των εµπλεκοµένων φορέων µε τον τουρισµό και τον πολιτισµό και προκειµένου να συµβάλει στην αντιµετώπιση των προβληµάτων που δηµιουργεί η ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας, πρόκειται να λειτουργήσει το επόµενο διάστηµα ειδικά σχεδιασµένο πολυδύναµο µηχανισµό ενηµέρωσης που θα παρέχει στους συµµετέχοντες φορείς αλλά και στους απλούς χρήστες του πολλαπλές δυνατότητες ως προς την αµεσότητα, πληρότητα, ευρύτητα αλλά και εξειδίκευση της παρεχόµενης πληροφορίας.

Στόχος της είναι να συµβάλλει µε την συνεργασία των φορέων των νησιών της Περιφέρειας στην διάχυση της πληροφορίας µέσα από ένα σύγχρονο σύστηµα έγκυρης καταγραφής θεµάτων προς δηµοσιοποίηση, διαχείρισης και δηµοσιοποίησης της πληροφορίας, καλλιεργώντας παράλληλα το γόνιµο εκείνο πλαίσιο που θα προάγει την ανάπτυξη συνεργασιών, την ενηµέρωση και αξιοποίηση στοιχείων για προγράµµατα χρηµατοδότησης, εκπαιδευτικές δράσεις, δράσεις προβολής, εκδηλώσεις, συνδιοργανώσεις και λοιπά θέµατα που συνδέονται άµεσα µε την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου µας.

Επιπροσθέτως το σύστηµα ενηµέρωσης θα λειτουργεί και ως δίαυλος διαβούλευσης για τις µελλοντικές δράσεις και εξελίξεις που σχετίζονται µε το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν.
Αναµένεται δε να στηρίξει ενεργά το έργο του νεοσύστατου Περιφερειακού Συµβουλίου Τουρισµού και του Συµβουλίου Καινοτοµίας για το 2014-2020 λειτουργώντας ως ουσιαστικό εργαλείο διαβούλευσης.

Το έργο, που είναι ήδη υπό υλοποίηση, συγκροτείται στη βάση ενός εξελιγμένου συστήματος αποστολής δημόσιων μηνυμάτων με mailing lists, ενός εύχρηστου και ελκυστικού μηχανισμού ενημέρωσης μέσω ελεγχόμενης αποστολής δημόσιων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο οποίος θα επιτρέπει:
 Α. Στο αρμόδιο γραφείο της Περιφέρειας  να αποστέλλει ενημερωτικά μηνύματα για διαφορετικούς τομείς ενδιαφέροντος σε διαφορετικές ομάδες χρηστών και να προωθεί εξειδικευμένα θέματα σε ομάδες ενδιαφέροντος.
Β. Στους συμμετέχοντες στο Δίκτυο φορείς να έχουν αφενός άμεση και σφαιρική ενημέρωση και αφετέρου πολλαπλές δυνατότητες στην διάχυση της πληροφορίας που προέρχεται από τους ίδιους.
Γ. Σε όλους τους χρήστες να αποκτήσουν πλήρη ενημέρωση για τους τομείς ενδιαφέροντός τους, στοιχείο που θα προάγει την αξιοποίηση ευκαιριών και την δημιουργία συνεργειών. Επιπροσθέτως οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να προτείνουν θέματα προς κοινοποίηση/ανάρτηση.

Για οποιοδήποτε πληροφορία σχετικά µε το σύστηµα του δικτύου ενηµέρωσης ή την αποτύπωση αναγκών και την διατύπωση προτάσεων που θα µπορούσαν να ενσωµατωθούν στο σύστηµα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν µε το τον κ.Νίκο Σησαµάκη  info@sisaenaon.com  ή µε τον κ.Μιχάλη Παπαµιχαήλ mi.papamichail@gmail.com