Δευτέρα, Μαΐου 12, 2014

“Σαντορίνη - Ενωτική Πορεία” - περί δεοντολογίας και πρακτικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Ο νεότευκτος αλλά όχι νεόκοπος συνδυασμός "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" αρνείται να ακολουθήσει τους πειραματισμούς της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής η οποία δεν φρόντισε για την ήπια έκβαση και την επιμέλεια, όπως κάθε οργανωμένη διοίκηση θα έκανε, ακολουθώντας τις κανονιστικές εγκυκλίους του Υπ. Εσωτερικών εν όψη της προεκλογικής εκστρατείας.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αντ' αυτού, ακολουθώντας παλαιοκομματικές τακτικές χρησιμοποιεί παράνομα τους δημοτικούς μηχανισμούς για την προβολή της δημοτικής παράταξης του κ. Ζώρζου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Η δήθεν προβολή ειδήσεων, σε διαδικτυακές τοπικές εφημερίδες, εγκαινίων ή αγιασμών της τελευταίας ώρας, η οικειοποίηση με συγκαλυμμένο τρόπο, ως έργο του Δήμου, των αντισταθμιστικών έργων από την καταστροφή που υπέστησαν οι πολίτες των νησιών μας από τη ΔΕΗ το καλοκαίρι του 2013, παράλληλα με την φοβική καθυστέρηση του απερχόμενου δημάρχου να απαντήσει αν θέλει να συμμετάσχει σε δημόσια συζήτηση με όλους τους υποψήφιους Δήμαρχους, δηλώνουμε περίτρανα τόσο την αδυναμία που βιώσαμε 3,5 χρόνια τώρα, όσο και την αναποτελεσματικότητα των αποφάσεων της.

Η "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" επισημαίνει τα γεγονότα, πέντε μέρες πριν τις εκλογές, καταγγέλλει τον απερχόμενο Δήμαρχο Θήρας και ζητούμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων έστω και την τελευταία στιγμή, τερματίζοντας κάθε ενέργεια που δύναται να πυροδοτήσει το κλίμα.

Παράλληλα ζητάμε την διοργάνωση δημόσιας συζήτησης όλων των επικεφαλής των συνδυασμών την Πέμπτη 15 Μαΐου το πρωί σε χώρο όπου να εξασφαλίζει την ζωντανή μετάδοση της συζήτησης τουλάχιστον στο διαδίκτυο, βάση της Οδηγίας 4 01/04/2014 του Ε.Σ.Ρ. άρθρο 3 παράγραφος 4, την οποία γνωρίζουν όλοι.