Δευτέρα, Μαΐου 12, 2014

Σαντορίνη Ενωτική Πορεία - τα αποτελέσματα της προεκλογικής προχειρότητας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδυασμού με θέμα αίτημά του για την χρήση του ΔΑΠΠΟΣ,

Κύριε Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι, με μεγάλη λύπη διαπιστώσαμε ακόμη μια φορά ότι ο μηχανισμός (Σύμβουλοι και Δήμαρχος) του πολύτιμου Δήμου μας, δεν αντιλαμβάνεται την λειτουργία του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται απίστευτα κενά στις διαδικασίες με έμφαση στην κορυφαία έκφραση της Δημοκρατίας, τις Εκλογές. Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας επισημάνουμε ότι ο θεσμικός σας ρόλος, σας υποχρέωνε από την πρώτη μέρα της έναρξης της προεκλογικής περιόδου, βάση της απόφασης του Υπ. Εσωτερικών 10474 από τις 13 Μαρτίου 2014, να έχετε συγκαλέσει και συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή, που θα ενεργούσε για την ομαλή έκβαση της προεκλογικής εκστρατείας, ορίζοντας την κατανομή των χώρων και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών.

Η ολιγωρία και η προχειρότητα σας σε αυτό το σημείο είχε ως αποτέλεσμα την σημερινή σύγχυση είτε με τους χώρους είτε με τον τρόπο χρήσης αυτών, όπως αναδείχθηκε από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με την απουσία της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Η "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" κάνοντας όσες υποχωρήσεις χρειαζόταν για να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι προεκλογικά, από την στιγμή που η εικόνα ήταν και παραμένει συγκεχυμένη προχωρά σε μια ακόμα. Την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστήριου για ηθικούς πλέον λόγους στο αίτημα της παράταξης του κ. Α. Σιγάλα για χρήση στις 15 Μαΐου, παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός μας από τις 07/05 έχει εξασφαλίσει με την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού με το ΔΑΠΠΟΣ τον αγωνιστικό χώρο για την διοργάνωση της κεντρικής συγκέντρωσης μας την ίδια ακριβώς ημερομηνία.
Σας γνωστοποιούμε ακόμα, ότι ο συνδυασμός μας δεν προτίθεται, μετά κι από αυτή την εξέλιξη, να χρησιμοποιήσει κανένα από τους δημοτικούς χώρους για την συνέχιση και ολοκλήρωση της προεκλογικής του εκστρατείας.  

Σύμφωνα με νεότερη (11.5) ανακοίνωση του συνδυασμού για το ίδιο θέμα με τίτλο “Ευχαριστήριο προς διοίκηση ΔΑΠΠΟΣ”, αναφέρεται ότι,  

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε την διοίκηση και τον Πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας, από 06/05/2014 για την παραχώρηση του χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου για την κεντρική μας συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Μαΐου.  
Παράλληλα σας γνωστοποιήσουμε ότι τον παραχωρούμε στην παράταξη του κ. Α. Σιγάλα καθώς ενημερωθήκαμε επίσημα από εσάς ότι αιτήθηκε για την ίδια ημερομηνία να κάνει συγκέντρωση ο συνδυασμός του.

Παρά το γεγονός ότι το αίτημα μας είχε σταλεί και γίνει αποδεκτό αρκετές μέρες πριν την αίτηση του κ. Σιγάλα για ηθικούς λόγους αρνούμενοι να συμπράξουμε στην ανασφάλεια των συνυποψήφιων μας και χωρίς να θέλουμε να διαταραχθεί η σχέση της μέχρι πρότινος αντιπολίτευσης του Δήμου με την δημοτική αρχή η οποία καθυστέρησε στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής όπως ορίζεται από την απόφαση 10474 του Υπ. Εσωτερικών από 13 Μαρτίου 2014.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Α. Χάλαρης,  Υποψήφιος Δήμαρχος Σαντορίνης  
"Σαντορίνη Ενωτική Πορεία"