Δευτέρα, Νοεμβρίου 10, 2014

WTM – δυναμική η παρουσία της Ελλάδας

Σύμφωνα με τα οικονομικά και στατιστικά αποτελέσματα που εξήχθησαν στην διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο,

Η τουριστική αγορά συνολικά εμφανίζει μια αύξηση 6%, ενώ οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών εστιάζονται σε μακρινούς προορισμούς.

Η Ελλάδα εμφανίζει συνολική αύξηση στις παρακρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο του 20145 σε ποσοστό 7%.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, «οι προοπτικές για τη χώρα το 2015 διαγράφονται ευοίωνες, με την επιφύλαξη της πολιτικής αστάθειας η οποία απασχολεί ιδιαίτερα τους ξένους. Η Ελλάδα εμφανίζει μια αύξηση της τάξης του 7% που έρχεται σε συνέχεια της αύξησης 16% το 2014».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, «Η Ελλάδα την τελευταία διετία παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις με υπερτετραπλάσιους ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης από τις χώρες της Ευρωζώνης, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Η χώρα, πλέον, εκτιμάται ότι εισήλθε στην παγκόσμια δεκαπεντάδα των ισχυρότερων τουριστικά χωρών.


Στόχοι για τη νέα χρονιά είναι, η επιμήκυνση της περιόδου, η προσέλευση ακόμη ποιοτικότερων επισκεπτών σε συνδυασμό με την ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος, η περαιτέρω ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece και η προσθήκη ακόμη 100.000 νέων θέσεων εργασίας.  Τα πρώτα μηνύματα από τη Μ. Βρετανία είναι θετικά με τις προ-κρατήσεις για το 2015 να κινούνται σε υψηλά μονοψήφια ποσοστά, μετά την αύξηση κατά 16% σε αφίξεις και 20% σε εισπράξεις το 2014, σε σχέση με το 2013.»