Τετάρτη, Νοεμβρίου 12, 2014

συνέντευξη Τύπου (12.11) Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στο Παρίσι για την Έκθεση του Λούβρου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α. ,

Σας ενημερώνουμε ότι η συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου στο Παρίσι για την Έκθεση του Λούβρου είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα (Τετάρτη)  τις 16:30 τοπική ώρα, δηλαδή 17:30 ώρα Ελλάδος.

Υλικό από την συνέντευξη, Δελτίο Τύπου και φωτογραφίες , τα ΜΜΕ θα έχουν περίπου στις 18:00.


Πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να δείτε στις σελίδες :

Την σελίδα που δημιούργησε το Μουσείο του Λούβρου για την έκθεση, μπορείτε να την δείτε εδώ : http://www.louvre.fr/en/expositions/rhodes-greek-island-and-gateway-east

Αξίζει να αναφερθεί ότι,

Στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης World Travel Market, στο ExCeL London Exhibition and Convention Centre, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Μουσείου του Λούβρου κ. Christine Cuny, ανακοίνωσαν το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για τη Ρόδο,  για ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη συνολικά:
Την αφιερωμένη στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ρόδου, μεγάλη έκθεση που οργανώνει το Μουσείο του Λούβρου, από 14  Νοεμβρίου 2014 έως και 10 Φεβρουαρίου 2015, με τίτλο “Ρόδος : ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής”. Τα έργα τέχνης που θα εκτεθούν στο Μουσείο του Λούβρου προέρχονται κυρίως από τα μουσεία της Ρόδου και της Κοπεγχάγης, καθώς επίσης το ίδιο το Λούβρο και το Βρετανικό Μουσείο, δείγματα του εξαιρετικού  πλούτου της ροδιακής αρχαιολογίας μεταξύ του 14ου και του 6ου αιώνα π.Χ. (από την Εποχή του Χαλκού μέχρι την Αρχαϊκή περίοδο). Απεικονίζει την έγκαιρη και αδιάλειπτη ιστορία των ανασκαφών από την αγγλική, δανική, ιταλική και ελληνική αρχαιολογική σκαπάνη, που κάθε τόπος έχει αφήσει στην ιστορική διαδρομή της Ευρώπης και του κόσμου.