Δευτέρα, Νοεμβρίου 10, 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 6.000 ΑΝΕΡΓΩΝ

Υπουργική απόφαση για την υλοποίηση προγράμματος για την απασχόληση επιπλέον 6.000 ανέργων μέσω επιχορήγησης επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης.

Με τη νέα αυτή απόφαση τροποποιείται προηγούμενη απόφαση (31172/490/12-9-2014 – ΦΕΚ 2482/Β/17-9-2014) και αυξάνεται από τις 5.000 στις 11.000 ο αριθμός των ανέργων ηλικίας 25 – 66 ετών που μπορούν να  απασχοληθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανήκει  σε μια νέα γενιά παρεμβάσεων με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν,
Παράλληλα αξιοποιείται και εξελίσσεται περαιτέρω το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» - με τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, ώστε τα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης να ανταποκρίνονται στη ζήτηση και τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και της οικονομίας, εξασφαλίζοντας έτσι τη διατηρησιμότητα των νέων θέσεων εργασίας.
 Πλέον παρακολουθείται ηλεκτρονικά η πορεία κάθε ανέργου από τη στιγμή που θα μπει σε ένα πρόγραμμα μέχρι και να βρει σταθερή θέση εργασίας».

Το νέο - τροποποιημένο - πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί άμεσα από τον ΟΑΕΔ είναι συνολικού προϋπολογισμού 59,4 εκατ. ευρώ,  αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη συνολικά 11.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών και έχει σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ στον οποίο έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις.

Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, καθώς και όλοι οι άνεργοι 25-54 ετών.