Παρασκευή, Νοεμβρίου 14, 2014

μεγάλη διάκριση της κυκλαδίτικης μπύρας «Νήσος» που παράγεται στην Τήνο

Σύμφωνα με κείμενο της Χριστίνας Κατσαντώνη στο : http://www.thetoc.gr/new-life/creatives/article/m-tsokli---al-kouris-pws-ftiaksame-tin-brebeumeni-mpura-nisos

Μ. Τσόκλη - Αλ. Κουρής: Πώς φτιάξαμε την βραβευμένη μπύρα «Νήσος»

Η μπύρα Νήσος, που χθες βράδυ (12.11.2014) τιμήθηκε με την υψηλότερη διεθνή διάκριση που έχει πάρει ελληνική μπύρα, και τα μυστικά της επιτυχίας της σύμφωνα με τους ιδρυτές της.

Για τους ιδρυτές της μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο, τη δημοσιογράφο Μάγια Τσόκλη και τον σύντροφό της, Αλέξανδρο Κουρή, η μπύρα εκπροσωπεί τον τόπο, είναι μέρος της ταυτότητας και λειτουργεί ως πρεσβευτής του. Η μπύρα ΝΗΣΟΣ, γεννήθηκε στη Βαγιά της Τήνου. Είναι μια μπύρα που αγαπά το Αιγαίο και τα καλοκαιρινά μεσημέρια, τα λευκά ξωκλήσια, το κύμα, τις ξερολιθιές και τα μελτέμια. Από χθες το βράδυ είναι και η μπύρα που κατακτά την υψηλότερη διάκριση που έχει πάρει ποτέ σε διεθνή διαγωνισμό ελληνική μπύρα: το αργυρό μετάλλιο στον διαγωνισμό European Beer Star -ο ένας από τους δύο πιο καταξιωμένους διεθνείς διαγωνισμούς- στην κατηγορία Pilsner ανάμεσα σε 1613 μπύρες από 42 χώρες από όλες τις ηπείρους.

Η αξιολόγηση έγινε από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 105 ζυθοποιούς, sommeliers μπύρας και αναγνωρισμένους ειδικούς του κλάδου από 25 χώρες με τη διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας. «Δηλαδή, οι κριτές δεν έβλεπαν ποια μπύρα αξιολογούν κάθε φορά» εξηγεί στο Thetoc.gr ο ιδιοκτήτης της ζυθοποιίας, Αλέξανδρος Κουρής. «Αν η δοκιμασία ήταν φανερή, δεν νομίζω ότι η Νήσος θα είχε καμία τύχη».

Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το δείτε εδώ : http://www.thetoc.gr/new-life/creatives/article/m-tsokli---al-kouris-pws-ftiaksame-tin-brebeumeni-mpura-nisos