Πέμπτη, Νοεμβρίου 13, 2014

δέσμευση από τον Δήμο Θήρας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην πρόσβαση στον χώρο μέριμνας για τα αδέσποτα και ηλικιωμένα ζώα καθώς και για την εύρεση και διαμόρφωση νέου, μόνιμου χώρου για την φιλοξενία τους

Συνάντηση μεταξύ μελών του φιλοζωικού σωματείου S.A.W.A. και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Κυριαζή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11.11.2014 στον Δήμο Θήρας με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων πρόσβασης και μεταφοράς τροφών και νερού στον χώρο φιλοξενίας και μέριμνας για τα αδέσποτα και ηλικιωμένα ζώα της Σαντορίνης που βρίσκεται στον Καρτεράδο, καθώς και συζήτηση του θέματος της μετεγκατάστασης και μόνιμης εγκατάστασης της δομής σε νέο χώρο, που θα πληροί όλες τις νόμιμες και αντικειμενικές προϋποθέσεις.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε να μεταφέρονται με μέριμνα του Δήμου τροφές και νερό για τα ζώα, μέχρι την προσωρινή αποκατάσταση του χωματόδρομου που οδηγεί στο καταφύγιο ο οποίος είχε προβλήματα στην πρόσβαση από τις τελευταίες βροχές.

Παράλληλα αποφασίστηκε να αναζητηθεί άμεσα νέος χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Θήρας για την μετεγκατάσταση του καταφυγίου.


Το S.A.W.A. εκπροσώπησε στην συνάντηση η πρόεδρός του κ. Χριστίνα Καλούδη, ενώ στην συνάντηση συμμετείχαν και περισσότεροι από 20 υποστηρικτές και εθελοντικά μέλη των δράσεών του.