Τρίτη, Μαρτίου 11, 2014

«Σαντορίνη – Θηρασιά ενότητα αλλαγή» - προτάσεις για το περιβάλλον των νησιών μας

Μέρος των προτάσεών του σε θέματα περιβάλλοντος (απόσπασμα σχεδίου) παρουσίασε ο υποψήφιος συνδυασμός των δημοτικών εκλογών «Σαντορίνη – Θηρασιά ενότητα αλλαγή».

Σύμφωνα με τις προτάσεις,

Στη Σαντορίνη και στη Θηρασιά απαιτούνται ήπιες παρεμβάσεις αλλά αρκετά σημαντικές για την προστασία την ανάδειξη και την προώθηση του φυσικού της πλούτου και χαρακτήρα.
Με τις παρακάτω προτάσεις δημοσιοποιούμε ένα απόσπασμα από το συνολικό σχέδιο της παράταξης για το περιβάλλον.

1. Δημιουργία ενός βοτανικού πάρκου με την χλωρίδα της Σαντορίνης, επισκέψιμο από τους δημότες, από επισκέπτες αλλά και οργανωμένα από σχολεία της Σαντορίνης και όχι μόνο.
2.Εντοπισμός χώρων, σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, που χρειάζονται ανάπλαση για να γίνουν μικρά κατά τόπους θεματικά πάρκα με σκοπό την ανάπαυση των δημοτών και των επισκεπτών.
3.Δημιουργία δημοτικών αγροκτημάτων διαθέσιμων σε μικρούς και μεγάλους κατοίκους του δήμου μας.
4.Φροντίδα των δενδροστοιχιών των δρόμων των νησιών μας.
5.Αξιοποίηση των προϊόντων από τα κλαδέματα των φυτών και των δένδρων του νησιού μας, με βάση τις σύγχρονες μεθόδους  που έχουν προταθεί και εφαρμόζονται σε πολλές χώρες. Δεν πρέπει να  μένει ανεκμετάλλευτη η πολύτιμη οργανική ύλη και ταυτόχρονα να επιβαρύνει το Δήμο μας αυξάνοντας τον διαχειρίσημο όγκο των απορριμμάτων.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις και στόχους του προγράμματός μας, συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας ενώ σταδιακά, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και τη δυναμική ακόμα και για μείωση δημοτικών τελών στο μέλλον.

Τομέας περιβάλλοντος
Υπεύθυνος συντονισμού
Μάρκος Ζώρζος   perivallonsantorini@yahoo.gr