Τετάρτη, Μαρτίου 12, 2014

«ακτιβιστές της Σαντορίνης ενάντια στις Ευρωεκλογές»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νεοεμφανισθείσας ομάδας έντυπο υλικό της οποίας κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες στην Σαντορίνη,

«Εκλογική απεργία» και «καμία νομιμοποίηση της Ευρωδικτατορίας» ήταν τα αντιεκλογικά συνθήματα ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών που μοίρασαν σε αφισάκια και φέϊγ βολάν, ακτιβιστές της ιστοσελίδας www.exitarea.gr και του περιοδικού «Μηδέν Τελεία» στο κέντρο των Φηρών στην Σαντορίνη αλλά και σε άλλες περιοχές την Δευτέρα το πρωί.
Όπως αναφέρουν στα κοινωνικά δίκτυα οι ακτιβιστές, η δράση στην Σαντορίνη πραγματοποιήθηκε από συντρόφους που διαμένουν στο νησί μας και είναι αντίθετοι με την εκλογική διαδικασία και την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως στον οικονομικό παράγοντα, που με την πολιτική που ασκεί, επιλέγει να «στραγγαλίζει» τον άνθρωπο στον βωμό του κέρδους και της εκμετάλλευσης με σκοπό την στήριξη των διεθνών τοκογλύφων.

Συγκεκριμένα σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σχετικά με την πρόσφατη δραστηριότητα και τις εκλογές, διαβάζουμε:
«Αναγνώστη και αναγνώστρια, η Κυριακή των εκλογών σε προσμένει να κάνεις ως νομοταγής αστός το καθήκον σου. Η μέγιστη αποθέωση της δημιοκρατίας απέχει λίγους μόλις μήνες από την τελική της πραγμάτωση. Οι πολιτικοί ήδη σκούζουν στον φάλτσο τους ρυθμό. Άνθρωποι - αριθμοί, κόμματα και πολιτικοί - οι γνωστοί υποκριτές - , ένα αλισβερίσι που στη χώρα μας κρατά χρόνια. Μια σχέση εξοργιστικά απεχθής, σε φόντο κρατισμού και πολιτικού πολιτισμού.
Τόση προπαγάνδα, τόσες στημένες υποσχέσεις, τόσο σάλιο, τόσο μελάνι, τόσα χρήματα στα μούτρα σου καθημερινά. Μα φταις και εσύ. Αναρωτήθηκες ότι όλα τα χρήματα που χρειάζονται τα κόμματα και οι υποψήφιοί τους ξεχωριστά για τις ανάγκες τους θα μπορούσαν να είχαν λύσει πολλά προβλήματα, δίνοντας ζωή σε κόσμο που είναι φτωχός και απελπισμένος; Σου πέρασε από το μυαλό ότι η υποκρισία δεν γνωρίζει πολιτικά σύνορα αλλά είναι κοινό χαρακτηριστικό κάθε κομματικής απόχρωσης; Από την άκρα αριστερά, μέχρι την άκρα δεξιά, όλοι ανεξαιρέτως με τη συμμετοχή τους αβαντάρουν το σύστημα, βάζοντας όχι λιθαράκια, αλλά κοτρώνες στην εξουσιαστική μηχανή που σε σκοτώνει καθημερινά. Από τους "αντιεξουσιαστές" του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, ως τους "αντισυστημικούς" της Χρυσής Αυγής, οι ψηφοφόροι που δέχονται να συμμετάσχουν στην εκλογική πανήγυρη, κατακρίνοντας μάλιστα όσους αντιστέκονται στην κομματική σαπίλα, ας κατανοήσουν καλά το τι υπογράφουν οι επίδοξοι σωτήρες τους όταν μπουν στον πολιτικό -  εκλογικό βίο και ας μη μας κάνουν άλλο μαθήματα καθαρότητας. Ας παραδεχτούν ότι ο συστημικός συρφερτός είναι όλοι, παρά τη στάχτη στα μάτια από τις κομματικές κοκορομαχίες και την "πόλωση".
Απευθυνόμαστε στην αξιοπρέπεια και στο ενσυνείδητο της σκέψης σου. Αν δε δεχτείς να ρίξεις ένα ακόμα (..) στην κάλπη, και το κάνεις συνειδητά, έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την δική σου απελευθέρωση. Κοιτάς το κράτος στα μάτια, αφουγκράζεσαι τις πραγματικές ισορροπίες, τη διαφορά μεταξύ εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου. Έχεις κρατήσει μια υπεύθυνη πολιτική στάση - και ας μη τη δείχνεις, και ας μη φαίνεται πουθενά στον δικό τους χάρτη - καταδίκης του διεφθαρμένου συστήματος και των διεφθαρμένων μικρόκοσμών του. Που δε δίνουν σε εσένα καμιά δυνατότητα να ελέγξεις και να επηρεάσεις τίποτε. Που καταληστεύουν τις ζωές μας και "καβατζώνουν" τις ζωές τους.

Η μέρα των εκλογών είναι μια μέρα όπως όλες οι υπόλοιπες, πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Μα είναι συγχρόνως σημαντική, γιατί μπροστά στη μικροαστική λογική των ψηφοφόρων, εμείς οι λίγοι, γινόμαστε ακόμα περισσότεροι και πιο αποφασισμένοι. Γίνε ένας από εμάς, πριν σε προδώσουν αυτοί στους οποίους βρήκες στήριγμα. Κάνε πράξη τη συνειδητή αντίσταση και ας είναι η πρώτη φορά. Θα έχεις κάνει σίγουρα ένα αποφασιστικό βήμα.» .