Τρίτη, Μαρτίου 11, 2014

γεωθήρα - ανακοίνωση για την εκμίσθωση χώρων αιγιαλού και παραλιών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θήρας εκτός της κόκκινης παραλίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής επιχείρησης,

Σύμφωνα με την με αρ. Δ10Β1027032ΕΞ2014/1033 (ΦΕΚ 328/Β/13-2-2014) Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, με θέμα «Απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού», ο καταστατικό της επιχείρησης και την  υπ’αριθμ.  100/2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, και την υπ’αριθμ. 11/2014 απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης.

Καλεί,
Όλους τους ενδιαφερόμενους που διατηρούν όμορες στην παραλία ξενοδοχειακές εν γένει επιχειρήσεις, κάμπινγκ και κέντρα αναψυχής, που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θήρας (εκτός της Κόκκινης Παραλίας Ακρωτηρίου) και επιθυμούν να μισθώσουν τον κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού και παραλίας που βρίσκεται έμπροσθεν της επιχείρησής τους, για την άσκηση  δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, ξαπλωστρών, ομπρελών, τραπεζιών και καθισμάτων  κ.λπ.), να υποβάλλουν αίτηση στη ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε..
Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από αρμοδίως θεωρημένο ακριβές αντίγραφο της άδειας του καταστήματος που διατηρούν καθώς και να αναγράφουν τα φορολογικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου μισθωτή (είτε φυσικού, είτε νομικού προσώπου).
Σημειώνεται ότι στην αίτηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν το χώρο (έκταση) που επιθυμούν να μισθώσουν έμπροσθεν του καταστήματός τους καθώς επίσης  και τη χρήση για την οποία τον προορίζουν.
Προς εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, διευκρινίζεται ότι προκειμένου να συνταχθούν τα σχέδια των μισθωτηρίων συμβολαίων , οι όμοροι επαγγελματίες, εκτός από τα παραπάνω, θα χρειαστεί: Να είναι ή να θεωρούνται όμοροι. Να προσκομίσουν βεβαίωση μη οφειλής στο Δήμο Θήρας, τη Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας και τη ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε..
Μετά από έλεγχο της πληρότητας κάθε αίτησης, η ΓΕΩΘΗΡΑ θα προχωρήσει στην σύνταξη των συμβάσεων μίσθωσης των κοινόχρηστων χώρων, βάση της κείμενης νομοθεσίας.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, βάση των οποίων θα συναφθούν οι συμβάσεις μίσθωσης των κοινόχρηστων χώρων, ορίζεται το διάστημα των είκοσι (20) ημερών από την δημοσίευση της παρούσας. 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ AΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ             ΑΚΙΝΗΤΩΝ με διακρ. τίτλο ¨ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.¨
Καρτεράδος (Τ.Θ. 399) – Θήρα , Τ.Κ. 84700 , Τηλ. : 22860-23021, Fax  : 22860-23031