Τρίτη, Μαρτίου 11, 2014

«Σαντορίνη ενωτική πορεία» : όχι στην πώληση του Αεροδρομίου της Σαντορίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Ένα μεγάλο βροντερό ΟΧΙ στην πώληση του Διεθνούς Αερολιμένα Θήρας λέμε όλοι μαζί στη Σαντορίνη και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση:

"Οι Πύλες εισόδου και εξόδου της πατρίδας μας δεν θα παραδοθούν σε ιδιώτες. Είναι επικίνδυνο, είναι λειτουργικά ανέφικτο και προβληματικό, είναι αντεθνικό και παράνομο". Δεν μπορούμε να εκχωρούμε όλους τους κερδοφόρους κρατικούς αερολιμένες έναντι "πινακίου φακής" ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα στοιχεία από μόνα τους ευνοούν την ανάπτυξη, κρύβοντας την αλήθεια που μαρτυρούν τα νούμερα.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Σαντορίνης αποδεικνύει με την λειτουργία του και τις ταμειακές καταχωρήσεις ότι μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σε αναπτυξιακή τροχεία και δεν χρειάζεται την επενδυτική παρέμβαση του ιδιωτικού κεφαλαίου. Όλα τα οικονομικά στοιχεία μαρτυρούν την ανοδική του πορεία, αρκεί να γίνει σωστή και δίκαιη - νόμιμη κατανομή. Αυτή τη στιγμή και χωρίς να εφαρμόζεται η καταστατική προϋπόθεση της επιστροφής ολόκληρου του ποσοστού που αντιστοιχεί ως ανταποδοτικό, επενδυτικό μέρισμα, ο κρατικός μας αερολιμένας λειτουργεί χωρίς ζημίες αλλά με κέρδη.

Γνωστή επίσης είναι η αύξηση των αφίξεων, κατά συνέπεια και των αναχωρήσεων οι οποίες αφορούν στην κατά κεφαλή είσπραξη του τέλους ανά επιβάτη, που αυτή τη στιγμή δεν αποδίδονται στον τόπο που τις εξυπηρετεί.

Η ενωτική και διεκδικητική στάση πολιτών, πολιτικών και παραγόντων των νησιών μας, μπορεί να σταματήσει την διαδικασία του ξεπουλήματος του αεροδρομίου, διεκδικώντας το ιδιοκτησιακό καθεστώς κάθε σπιθαμής γης του Τόπου μας, παράμετρος η οποία θέτει τα μεγαλύτερα ερωτηματικά και τεκμηριώνει την αμφισβήτηση οποίας άλλης απόφασης.

Στην "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" η θέση μας είναι μια και αδιαπραγμάτευτη:
"Καμία υποχώρηση καμία διαφοροποίηση στην ανένδοτη θέση που εκφράζεται με την κάθετη αντίθεση μας στην οποιαδήποτε σκέψη - σχέδιο - πράξη πώλησης του κερδοφόρου Αερολιμένα της Σαντορίνης".