Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2014

«Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» - οι επαφές της «ομάδας δουλειάς Παιδείας και Πολιτισμού»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υποψήφιας δημοτικής παράταξης για τον Δήμο Θήρας,

Συνεχίζονται οι επαφές της Ομάδας Δουλειάς Παιδείας και Πολιτισμού του συνδυασμού "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" με τους φορείς της Παιδείας, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες των σχολείων των νησιών μας. Η Ομάδα συνεδρίασε παρουσία του επικεφαλής Γ. Α. Χάλαρη, προκειμένου να δοθεί το ιδεολογικό και λειτουργικό πλαίσιο της δράσης της παράταξης για την Παιδεία.

Το πλαίσιο δράσης.
Διανύουμε μια περίοδο που υπό την πίεση συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών στόχων, προωθούνται μέτρα που συρρικνώνουν την κρατική συνδρομή για τη Δημόσια Εκπαίδευση. Οι πολιτικές αυτές αποδομούν τη δημόσια - δωρεάν Παιδεία και επιδεινώνουν τη θέση του μαθητή - εκπαιδευτικού - γονέα εντείνοντας τις ανισότητες και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς. και επειδή στα σχολεία μας οι εκπαιδευτικοί μας, παιδεύουν και γαλουχούν συνειδήσεις πολιτών, εμείς στη "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" δε θα φυγομαχήσουμε. Θα συνταχθούμε με τους φορείς της Παιδείας του τόπου μας σε κάθε δίκαιο αγώνα τους, για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, την αποκατάσταση του κύρους και του κοινωνικού της ρόλου.

Παράλληλα, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων - υποχρεώσεων του Δήμου για την παιδεία - εκπαίδευση θα μεγιστοποιήσουμε τις δαπάνες για κτιριακή, υλικοτεχνική και εργαστηριακή υποδομή. Επίσης, κάθε δράση που γεννιέται στα σχολεία μας θα υποστηριχθεί. Σε συνεργασία δε, με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση να διεκδικήσουμε ό,τι αναλογεί και αξίζει στους νέους μας.

Έτσι, θα αναγνωρίσουμε έμπρακτα την αξία της παρεχόμενης αγωγής στους νέους μας, ως προϋπόθεση και προτεραιότητα για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ομάδα Δουλειάς Παιδείας και Πολιτισμού
Μίνα Καφούρου, Ιωάννα Ρούσσου, Ειρήνη Βλαβιανού.