Τετάρτη, Μαρτίου 12, 2014

επίκαιρα τα μηνύματα στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται σε παγκόσμια κλίμακα στις 8 Μαρτίου, διοργάνωσε την Κυριακή 9 Μαρτίου στο Οινοποιείου Μπουτάρη στο Μεγαλοχώρι η "Λαϊκή Συσπείρωσης Θήρας".

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η κ. Ρούλα Φραγκάκου μέλος της «λαϊκής συσπείρωσης Θήρας» η οποία αναφέρθηκε, με παραδείγματα καταγεγραμμένα και αναγνωρισμένα από την ιστορία, στους αγώνες των γυναικών για κατάκτηση δικαιωμάτων στον εργασιακό και όχι μόνο χώρο, από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, αναφέροντας ότι πολλά από τα δικαιώματα που είχαν με αγώνες και κόπους κατακτηθεί, σήμερα χάνονται και καταπατώνται με ότι αυτό συνεπάγεται σε κάθε επίπεδο και διάσταση για την υπόσταση των γυναικών σήμερα.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η κ. Μαρία Αργυρού δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Θήρας και επικεφαλής του συνδυασμού «λαϊκή συσπείρωση» η οποία άσκησε σκληρή κριτική στο εφαρμοζόμενο σχέδιο και μοντέλο του «Καλλικράτη» στην Αυτοδιοίκηση, επικεντρώνοντας σε ζητήματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις αλλά και αποδοχές πολλών «νέων» κατηγοριών εργαζομένων.

Η κ. Αργυρού παράλληλα άσκησε κριτική στο μοντέλο καθαριότητας που εφαρμόζεται από τον Δήμο Θήρας και μεταξύ άλλων και σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις προβλέπει 5μηνες συμβάσεις με χαμηλότερες από κάθε προηγούμενο αποδοχές, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στο «φαινόμενο» της εμπορευματοποίησης και της εμπορικής λογικής που διέπει πολλές υπηρεσίες του κράτους αλλά και των δήμων της χώρας.

Σε ότι αφορά τις γυναίκες ανέφερε ότι αυτήν την εποχή της οικονομικής, και όχι μόνο, κρίσης, βιώνουν πρώτες τις συνέπειές της, σε οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο, γεγονός που οφείλει να αναγνωριστεί και στη συνέχεια να υπάρξει μέριμνα για την υποστήριξή τους.
Τέλος και μεταξύ άλλων η κ. Αργυρού ανέφερε ότι οι Δήμοι οφείλουν να υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών.  

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τον λόγο πήρε και ο κ. Βαγγέλης Σιγάλας υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με «λαϊκή συσπείρωση Ν. Αιγαίου» ο οποίος αναφέρθηκε στις θέσεις και προτάσεις της «λαϊκής συσπείρωσης» για ευρωεκλογές, τις εκλογές της αυτοδιοίκησης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, καθώς και αναλυτικά στην ανελλιπή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παρουσία, δραστηριότητα και τις τοποθετήσεις του συνδυασμού στα θέματα των συνεδριάσεων των περιφερειακών συμβουλίων την τελευταία τετραετία.