Παρασκευή, Μαρτίου 14, 2014

επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στην Σαντορίνη και επιθεώρηση του έργου κατασκευής του οδικού δικτύου αεροδρόμιο - Φηρά - Βουρβούλος - Οία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Ν. Αιγαίου,

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Σαντορίνη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, μετέβη στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου οδικού δικτύου που συνδέει το Αεροδρόμιο με τα Φηρά, το Βουρβούλο και την Οία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο υλοποίησης του έργου, ενός από τα σημαντικότερα που υλοποιούνται με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2014-2020 στον τομέα των μεταφορών.

Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα τον Μάιο του 2011 Και ο προϋπολογισμός του είναι 10,5 εκ. €. Ωστόσο η έναρξή του καθυστέρησε λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας των απαλλοτριώσεων, αλλά και της διασφάλισης του απαιτούμενου ποσού προς παρακατάθεση.

Προβλέπει την κατασκευή οδικού άξονα που θα ξεκινά σε απόσταση 1 περίπου χλμ. δυτικά του αεροδρομίου και θα καταλήγει στην υπάρχουσα επαρχιακή οδό Οίας - Βουρβούλου με συνολικό μήκος 8,9 χλμ. Θα κατασκευαστούν επίσης οι συνδετήριοι δρόμοι για τα Φηρά, το Βουρβούλο και τον Καρτεράδο, συνολικού μήκους 3,9 χλμ.

Η σημασία του έργου για τη Σαντορίνη -και μάλιστα για ένα τμήμα του νησιού που επιβαρύνεται ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο- είναι μεγάλη, καθώς θα εξυπηρετείται καλύτερα και ασφαλέστερα η κίνηση οχημάτων από και προς το αεροδρόμιο και θα διευκολύνεται η επικοινωνία μεταξύ των οικισμών που συνδέονται.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.