Τετάρτη, Μαρτίου 12, 2014

υποψήφιος με τον συνδυασμό «Θηραϊκή Πολιτεία ο πρόεδρος της Ένωσης λεμβούχων Θήρας κ. Κανακάρης

Την απόφασή του να συμμετάσχει ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος των Φηρών με τον συνδυασμό «Θηραική Πολιτεία» του δημάρχου Θήρας και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου κ. Ζώρζου, ανακοίνωσε την Τρίτη 11 Μαρτίου ο πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας και επι σειρά ετών στο παρελθόν πρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος «Λ.και Ε. Νομικού – τελεφερίκ», κ. Κανακάρης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 

Αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί συμπολίτες,

Η προσεχής πενταετία που θα αρχίζει από τον Σεπτέμβριο του 2014 μαζί με την έναρξη της θητείας  της νέας Δημοτικής Αρχής , η οποία θα προκύψει από τις Εκλογές του Μάιου, είναι η πλέον  καθοριστική για τον τόπο μας.
Μέσα σε αυτό το διάστημα το νησί μας και ιδιαίτερα η πόλη των Φηρών και το Κοντοχώρι θα χρειαστεί να κάνουν τολμηρά βήματα, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των κατοίκων και το μέλλον του τόπου.
Σε αυτό το διάστημα θα χρειαστεί ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων υποδομής να ληφθούν και αποφάσεις που θα καθορίσουν πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το νησί και η πρωτεύουσα του.

Προσωπικά βρέθηκα μπροστά σε δύο διλλήματα:
Το πρώτο,  να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση του συνόλου και να στρατευτώ στην προσπάθεια ή να αφοσιωθώ στην δουλειά μου όπως έκανα τα τελευταία χρόνια;
Και το δεύτερο σε περίπτωση που αποφασίσω να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά με ποιόν τρόπο και μαζί με ποια Δημοτική παράταξη.

Τιμώ και σέβομαι όσους συμμετέχουν στα κοινά καθώς και όσους έχουν ήδη εξαγγείλει την επιθυμία τους  να είναι υποψήφιοι, όμως αποφάσισα να συστρατευθώ  με την παράταξη του Δήμαρχου κ. Αναστασίου Ν.Ζώρζου καθώς θεωρώ ότι  συγκλίνουν οι απόψεις μας και εκπροσωπεί όσα κι εγώ πιστεύω για το μέλλον του νησιού.
Είμαι πεπεισμένος   ότι έχουμε κοινούς στόχους και κοινό όραμα για το νησί και θεωρώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε.

Ο σημερινός Δήμαρχος θα μου δώσει την ευκαιρία να αγωνιστώ για να μετατραπούν τα Φηρά  σε μια πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη ,πιο λειτουργική πόλη, η οποία αφ ενός θα ικανοποιεί και θα δίνει την ευκαιρία στον μόνιμο κάτοικο να ζει χωρίς προβλήματα αλλά και στον επισκέπτη να απολαμβάνει  τις ομορφιές της.

Η κατασκευή νέου τελεφερίκ, η κατασκευή νέων σύγχρονων λιμενικών υποδομών κυρίως στον Όρμο των Φηρών, η λύση του κυκλοφοριακού, η  εύκολη και απρόσκοπτη πρόσβαση στην πόλη των επισκεπτών, η μετατροπή του Κοντοχωρίου σε πολιτιστικό πνεύμονα της πόλης, η αναβάθμιση και τουριστική προβολή του Φηροστεφανίου, των κάτω Φηρών, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων σε περιοχές όπως τα ρέματα, οι κατοικιές το παλιό χωριό, ο Έξω Γιαλός  κ.λ.π,  αποτελούν  για μένα ζητήματα για τα οποία θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να πάρουν τον δρόμο τους για υλοποίηση μέσα στο διάστημα της νέας Δημοτικής περιόδου.

Σας ζητώ να συμπορευτείτε  μαζί μας και να συμμετέχετε στην νέα προσπάθεια που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2014.

Για το καλό της Σαντορίνης και των Φηρών, Γεράσιμος Κανακάρης.