Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2014

ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της η υπογείωση των καλωδίων της ΔΕΗ στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης

Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της και συγκεκριμένα στο κέντρο του οικισμού, η υπογείωση των καλωδίων της ΔΕΗ στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης, με την κοπή και απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ που βρίσκονταν σε κεντρικά σημεία του οικισμού.

Οι εργασίες για την υπογείωση των καλωδίων είχαν ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2013 ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ότι αφορά το Μεγαλοχώρι, με την αποκατάσταση, την πλακόστρωση συγκεκριμένα, του κεντρικού δρόμου του οικισμού, έργο το οποίο σύμφωνα και με την δημοπρασία του που έχει προγραμματιστεί να γίνει στα μέσα Μαρτίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο.

Οι πρώτες φωτογραφίες πάντως μονίμων κατοίκων αλλά και επισκεπτών του νησιού με την πλατεία του Μεγαλοχωρίου απαλλαγμένη από τις αντιαισθητικές κολώνες και τα καλώδια που την επιβάρυναν τα πολλά τελευταία χρόνια την εικόνα της, είναι πλέον γεγονός!

Παλαιότερες αναρτήσεις σχετικά με το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ :

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 ξεκίνησαν οι εργασίες για την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται από την ΔΕΗ ως μέρος των ανταποδοτικών ωφελημάτων του νησιού που ταλαιπωρήθηκε από τις διακοπές ρεύματος εξ αιτίας της ζημιάς στο εργοστάσιο της ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2013.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγο της ιδιαιτερότητας του οικισμού, με τα πολλά από τα παλιά υπόσκαφα σπίτια να βρίσκονται κάτω από τους στενούς δρόμους που γίνονται οι εργασίες, σε συνδυασμό με το ότι στις περισσότερες περιπτώσεις εξ αιτίας αυτού του γεγονότος καθώς και του μικρού εύρους των δρόμων του οικισμού, οι εργασίες μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με χειροκίνητα κρουστικά μηχανήματα…

Το έργο εκτελείται από την ΔΕΗ και εργαζομένους της επιχείρησης, και γίνεται στο πλαίσιο των ανταποδοτικών ωφελημάτων του νησιού για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση που γίνονταν στα μέσα του φετινού Αυγούστου λόγο σοβαρής ζημιάς στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Μονόλιθο.
Η συνολική δαπάνη για την ολοκλήρωση των εργασιών υπογειοποίησης καλωδίων στις περιοχές του νησιού που έχουν ενταχθεί στον προγραμματισμό της Επιχείρησης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ξεπερνούν τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

ξεκίνησε η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ και στα Φηρά της Σαντορίνης