Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2014

πολλές οι δραστηριότητες του σωματείου επαγγελματιών της νότιας πλευράς της Σαντορίνης

Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητές του το “Σωματείο επαγγελματιών της νότιας πλευράς της Σαντορίνης” με στόχο την δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών για την επαγγελματική τους παρουσία, για τις οποίες ενημερώνει τα μέλη του και όλους τους ενδιαφερόμενους μέσα από την σελίδα του στην διεύθυνση : www.southsantorini.com

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων του, και σύμφωνα με τις αναρτήσεις στην σελίδα του, το Σωματείο ενημερώνει ότι,

Με την από 23/01/2014 επιστολή μας ζητήσαμε στη Δ.Ε.Υ.Α.Θ. να μειώσει τα τέλη σύνδεσης αποχέτευσης κατά 50%.  Από τη ΔΕΥΑΘ αυτό δεν έγινε δεκτό, προτάθηκε όμως ο επιμερισμός της δαπάνης σε 5 δόσεις, κάθε δόση με τον διμηνιαίο λογαριασμό, χωρίς προκαταβολή.

Ως εκ τούτου για συνδέσεις που θα γίνουν στην περιοχή της Περίσσας από σήμερα μέχρι και την 20/05/2014 το κόστος σύνδεσης της αποχέτευσης θα μοιραστεί σε 5 δόσεις, που θα είναι κάθε δίμηνο μαζί με το λογαριασμό.   Δείτε το έγγραφο της ΔΕΥΑΘ, εδώ .

Παράλληλα το Σωματείο απευθύνει κάλεσμα προς υποψηφίους για το Δήμο Θήρας, σύμφωνα με το οποίο,

Προσκαλούμε όλους τους επικεφαλής υποψηφίους για το Δήμο Θήρας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, να συναντηθούν μαζί μας.
Οι συναντήσεις θα γίνουν για κάθε ένα συνδυασμό χωριστά, σε ώρες και τοποθεσίες κατόπιν συνεννόησης.  Επιθυμούμε να κουβεντιάσουμε μαζί τους και να μάθουμε το πρόγραμμα τους για την περιοχή μας.

Επίσης μας ενημερώνουν ότι,

Δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 05/02/2014 στο Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στη διεύθυνση Περιουσίας του Υπουργείου.  Παρόντες ήταν ο Γ.Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γούναρης, ο μηχανικός του υπουργείου κ Σουλάτζος, ο δικηγόρος του Υπουργείου κ Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου μας  κ Γαλανός και εκπρόσωποι του Δήμου.

Αυτή η μαραθώνια συνάντηση που διήρκεσε 3 ώρες περίπου, σε φορτισμένο κλίμα έγινε για να γνωστοποιηθούν τα προβλήματα που ανέκυψαν  από την τελευταία Κ.Υ.Α. και τις μεταβολές που επέφερε σε σχέση με τον “παλαιό αιγιαλό”. Διαπραγματευτήκαμε σε πολύ έντονο κλίμα τα αιτήματα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του νησιού και καταφέραμε να καταλήξουμε σε θετική συμφωνία για τους επιχειρηματίες της Σαντορίνης.  Η συμφωνία αυτή θα ανακοινωθεί αναλυτικά και εφ’ όσον εκδοθεί η νέα Κ.Υ.Α. των Υπουργείων εντός του Φεβρουαρίου.