Παρασκευή, Φεβρουαρίου 28, 2014

«Σαντορίνη Ενωτική Πορεία» - "καταγελούμε το κλείσιμο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού"

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Η απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τη λειτουργία του τοπικού σταθμού της Σαντορίνης είναι μια απόφαση που μας βρίσκει αντίθετους και ως Συνδυασμός ομόφωνα καταγγέλλουμε το γεγονός. Δεν είναι μόνο ο τρόπος αλλά και ο χρόνος που επιλέχθηκε να γίνει κάτι τέτοιο και μας φέρνει αντιμέτωπους με εικόνες και πρακτικές άλλων εποχών. Η ενημέρωση είναι υποχρέωση του κράτους ιδιαίτερα στα νησιά μας. Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι κάποιοι δεν θέλουν αυτό, θέλουν πολίτες ανενημέρωτους, άβουλους γιατί δεν αντέχουν την κριτική δεν θέλουν την σωστή ενημέρωση να φτάνει στον πολίτη.

Ο τηλεοπτικός σταθμός της Σαντορίνης που εκπέμπει περισσότερο από 20 χρόνια στα νησιά μας, την περιοχή της Σαντορίνης και της Θηρασίας, αποτελεί πλέον κάτι ξεχωριστό και μοναδικό για τον Σαντορινιό πολίτη αλλά και τον επισκέπτη. Είναι ταυτισμένο με την καθημερινότητα του πολίτη - αγρότη, επαγγελματία, εργαζόμενου - και είναι το μόνο μέσο που δίνει "ζωή", με την εικόνα του, σε όλα τα τοπικά δρώμενα.

Έχει αποδείξει με το πρόγραμμα του, την συνεχή τηλεοπτική κάλυψη και παρουσίαση, ότι μπορεί να προβάλλει όλες τις τοπικές δράσεις είτε αυτές είναι πολιτιστικές εκδηλώσεις είτε ενημερωτικές με τον καλύτερο τρόπο. Παράλληλα αποτελεί το μοναδικό τηλεοπτικό μέσο που ασχολείται όλο το 24ωρο, με όλα τα τοπικά ζητήματα - προβλήματα τα οποία καταγράφει και μεταδίδει, ενώ πολλές φορές με την εικόνα του έχει συνδράμει ακόμα και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Γνωρίζουμε ότι με τα λίγα μέσα που διαθέτει έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να γίνει αγαπητό σε όλους μας. Οι λίγοι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτό, δίνουν και ελπίζουμε με την άμεση άρση αυτής της απόφασης, να συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην προβολή των τοπικών θεμάτων. Αρκεί μια μικρή αναδρομή για να ανακαλύψουμε την σημασία και την ουσιαστική παρέμβαση του καναλιού, αν θυμηθούμε την υπόθεση Sea Diamond, την υπόθεση του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου με την κατάρρευση του στεγάστρου, την τελευταία μεγάλη καταστροφή στο εργοστάσιο της ΔΕΗ και πολλά ακόμα γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο, όπου όλοι, μα όλοι περιμέναμε να ενημερωθούμε από το κανάλι της Σαντορίνης. Γυρνώντας πίσω για να ανακαλύψουμε τον θετικό παρεμβατικό του ρόλο, μπορούμε να θυμηθούμε την μεγάλη προβολή που γινόταν στα μεγάλα έργα στο νησί, Κλειστό Γυμναστήριο, Νέο Νοσοκομείο και πολλά αλλά που μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ασκούνταν πιέσεις για την αποπεράτωση τους.

Κατά συνέπεια ο τηλεοπτικός σταθμός της Σαντορίνης δεν είναι ένα "παράνομο" τηλεοπτικό κανάλι, ένα ακόμα πειρατικό μέσο στον αέρα των τηλεοπτικών συχνοτήτων, αλλά ένα επικοινωνιακό εργαλείο δουλειάς, στήριξης και προβολής του Τόπου μας, των νησιών μας.

Για εμάς στον συνδυασμό "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία" ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός είναι μέρος της συνείδησης μας, μέρος της καθημερινότητας μας και πρέπει να παραμείνει ζωντανό και να συνεχίσει να εκπέμπει.

Με εκτίμηση, Γεώργιος Α. Χάλαρης, Υποψήφιος Δήμαρχος Σαντορίνης