Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2014

ο Δήμαρχος Θήρας παρουσίασε το πρόγραμμα Χαρτογράφησης, Συντήρησης και Σήμανσης των παλιών δρόμων και των μονοπατιών της Θήρας και της Θηρασίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Το πρόγραμμα Χαρτογράφησης, Συντήρησης και Σήμανσης των παλιών δρόμων και των μονοπατιών της Θήρας και της Θηρασίας παρουσίασε χθές 26.2.2014 ο Δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, ανοιχτής για το κοινό, στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου IMIC με θέμα ‘’Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την εποχικότητα στον τουρισμό: Από τη θεωρία στην πράξη’’, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Athens Ledra, 26-27 Φεβρουαρίου 2014.

Η παρουσίαση έγινε από κοινού με τον κ. Κώστα Ζαρόκωστα, υπεύθυνο του έργου, την κα Πηνελόπη Ματσούκα, χαρτογράφο, την κα Βούλα Διδώνη, αρχιτέκτονα μηχανικό και Εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Παράλληλα  παρουσιάστηκε και το Ηχόραμα  ‘’Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός ο μέγας’’ του Δημήτρη Ταλιάνη. Ένα ταξίδι με τη νοσταλγική μουσική του Ηλία Ανδριόπουλου που σε καλεί να ταξιδέψεις στο φως του Αιγαίου, στο φως της Σαντορίνης. 500 φωτογραφίες σε 14 θεματικές ενότητες: καλντέρα, ενδοχώρα, Οία, ηφαίστειο, πανηγύρι, τρύγος, στα υπόσκαφα του οίνου, απόηχος, όνειρο κ.ά. Τις φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη, από όλες τις εποχές του χρόνου, συμπληρώνουν τα κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδη διαβασμένα από το Γρηγόρη Βαλτινό ενώ θα απαγγελθούν τα ποιήματα "Σαντορίνη" του Γιώργου Σεφέρη και "Ωδή στη Σαντορίνη" του  Οδυσσέα Ελύτη.

Τις εκδηλώσεις συντόνισε ο Μανώλης Λιγνός, Νομικός και Εκδότης των ‘’Θηραϊκών Νέων’’.