Πέμπτη, Αυγούστου 08, 2013

Red beach at .. your own risk… (!)

Κλειστή μέχρι .. νεοτέρας και μέχρι να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση και δημιουργία ασφαλών συνθηκών παραμονής στην παραλία, είναι η “κόκκινη” παραλία στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, μετά από κατολίσθηση  μεγάλου τμήματος του πρανούς που υπάρχει από πάνω της.

Παρ όλ αυτά και λόγο του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της παραλίας, δεν είναι λίγοι οι .. τολμηροί που επιλέγουν να αψηφήσουν τις οδηγίες και συστάσεις του Δήμου ( που τον κατοχυρώνουν και νομικά..) και της Αστυνομικής αρχής, που ουσιαστικά απαγορεύουν την πρόσβαση στην ακτή, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θήρας, (8.8)

Από το Δήμο Θήρας ανακοινώνεται ότι από την κατολίσθηση αποσχισμένου τμήματος πρανούς στην Κόκκινη παραλία της Κοινότητας Ακρωτηρίου, έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για νέα αποκόλληση διπλανών τμημάτων, με προφανείς κινδύνους  για την ασφάλεια των  λουόμενων  και των  παρευρισκομένων  στην παραλία.

Για τους λόγους αυτούς η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων με την από 07/08/2013 απόφασή της απαγόρευσε την πρόσβαση προς την Κόκκινη Παραλία.

Ο Δήμος Θήρας κάνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να σεβαστούν τα απαγορευτικά σήματα και κιγκλιδώματα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Θήρας επί του μονοπατιού και να μην προσεγγίζουν  σε καμιά περίπτωση την Κόκκινη παραλία για την δική τους ασφάλεια, μέχρι την αποκατάσταση ασφαλών συνθηκών παραμονής στην παραλία.