Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2013

Α.Κ. ένας χώρος υψηλής αισθητικής για την φιλοξενία των έργων της οικογένειας Ασιμή - Κολαΐτου

Τον χώρο που δημιούργησαν με αγάπη και “μεράκι” σε συνδιασμό και υψηλά αισθητικά κριτήρια, για την φιλοξενία των έργων τους, παρουσίασαν στους πολυάριθμους φίλους τους και στο φιλότεχνο κοινό της Σαντορίνης, ο γνωστός ζωγράφος Χριστόφορος Ασιμής και η  σύζυγός του, γλύπτρια, Ελένη Κολαΐτου, το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου.

Το όμορφο και καλόγουστο κτήριο που δημιουργήθηκε με την μεγάλη προσωπική φροντίδα στην παραμικρή λεπτομέρεια, από πλευράς του καλλιτεχνικού ζευγαριού, παρέχει πλέον την δυνατότητα στον κ. Ασιμή και την κ. Κολαίτου, να παρουσιάσουν τα έργα τους, στους μεγάλους και φωτεινούς χώρους του που τα αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο..

Αυτό δε που έχει μεγάλη σημασία να αναφέρουμε είναι πως η οικογενειακή κουλτούρα συνεχίζεται και στην επόμενη γενιά νέων καλλιτεχνών, με τον Κάτωνα και την Μαριάννα Ασιμή να φιλοξενούν στον χώρο “Α.Κ.” και να παρουσιάζουν και τις δικές τους δουλειές και εικαστικές προτάσεις.

Ο Κάτωνας Ασιμής είναι απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ., ζωγράφος, και επιμελητής ζωγραφικών και εικαστικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με συμμετοχές τόσο ως εικαστικός όσο και ως επιμελητής σε εκθέσεις του εξωτερικού, έργα του οποίου πλέον εκτίθενται στον χώρο “Α.Κ.” στην Σαντορίνη.
Άλλωστε, ένα από τα πλέον δημοφιλή και φωτογραφημένα έργα κατά την διάρκρια των εγκαινίων του χώρου ήταν δικό του..

Η Μαριάννα Ασιμή, ηθοποιός, απόφοιτη θεατρικής σχολής, συμβάλλοντας κι εκείνη στην διοργάνωση και παρουσίαση της όμορφης γιορτής των εγκαινίων, συμμετείχε παρουσιάζοντας την προσωπική της δημιουργία, την video performance ''Cell'' την οποία παρακολούθησε και χειροκρότησε με ειλικρινή ικανοποίηση και ενθουσιασμό το κοινό της εκδήλωσης.

Την όμορφη γιορτή υποστήριξαν και στόλισαν με την παρουσία τους η Ειρήνη Τσιρακίδου και η Λάουρα Γκίνη, σοπράνο και πιανίστα, παρουσιάζοντας άριες από τις όπερες των Ponchielli, Berlioz, Massenet και Tchaikovsky, ενώ κατά την διάρκεια της βραδιάς προβλήθηκε για πρώτη φορά η ταινία μικρού μήκους "AK" με θέμα το εργο των καλλιτεχνών Χριστόφορου Ασιμή , Ελένης Κολαίτου, Κάτωνα Ασιμή, Μαριάννας Ασιμή και την επίδραση της Σαντορίνης στην εως τώρα καλλιτεχνική τους δράση, σε σενάριο της Ελιζαμπέτας Γεωργιάδου, σκηνοθεσία του Ευθύμη Σανίδη και μουσική της Λάουρας Γκίνη.

Το κτήριο «Α.Κ.» βρίσκεται στον δρόμο Φηρών - Πύργου σε έναν αυτόνομο και ανεξάρτητο χώρο, ικανό να φιλοξενήσει πλήθος εικαστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Για πληροφορίες σχετικές με τον χώρο μπορείτε να επικοινωνείτε και με την σελίδα του στο facebook : https://www.facebook.com/events/500318780046437/