Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2013

νέες διακρίσεις για Σαντορίνη, Κεφαλονιά, Νάξο και Ζάκυνθο

Τέσσερα ελληνικά νησιά βραβεύτηκαν για μια ακόμη φορά πριν από λίγες ημέρες από το Tripadvisor.com, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά sites παγκοσμίως, καθώς συγκαταλέγονται στους δέκα καλύτερους νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2013, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών-μελών του.

Η Σαντορίνη καταλαμβάνει μάλιστα την πρώτη θέση και η Κεφαλονιά τη δεύτερη, ενώ η Νάξος αναδείχθηκε στην τέταρτη και η Ζάκυνθος στη έβδομη θέση. Συγχρόνως, η Σαντορίνη κατατάχθηκε στην 5η θέση των δημοφιλέστερων νησιωτικών προορισμών στον κόσμο, αποσπώντας έτσι διπλή διάκριση.

Το TripAdvisor.com προσελκύει κάθε μήνα πάνω από 50 εκατομμύρια επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν ελεύθερα να δημοσιεύουν σχόλια και κριτικές για προορισμούς, αξιοθέατα, καταλύματα, χώρους εστίασης και μεταφορικά μέσα, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να αναρτούν φωτογραφίες και video από τα ταξίδια τους.

Για τη Σαντορίνη, η ιστοσελίδα αναφέρει πως «ακόμα κι αν δεν έχετε βρεθεί ποτέ σε αυτό το κυκλαδίτικο νησί, είναι βέβαιο πως θα το αναγνωρίσετε αμέσως –πολύχρωμα σπίτια λαξευμένα στους βράχους, ζαφειρένια νερά, αστραφτερά λευκά σπίτια με μικρούς τρούλους, ουρανός με μοναδικές αποχρώσεις.
Εδώ θα βρείτε τη γαλήνη, όταν θα περιηγείστε στις παραλίες με τη μαύρη άμμο ή στα σοκάκια των γραφικών χωριών, όπως το Ημεροβίγλι.
Η πανέμορφη Οία είναι παγκοσμίως διάσημη για το ηλιοβασίλεμά της, που μοιάζει “βγαλμένο” από την παλέτα ενός ζωγράφου».

Σχετικά με το νησί της Κεφαλονιάς επιφυλάσσει μία ακόμα διθυραμβική παρουσίαση, σημειώνοντας ότι τα «ζαφειρένια νερά του είναι γεμάτα ιστορία» αφού «το νησί αυτό ήταν η πατρίδα του Ομηρικού Οδυσσέα, αν και ευτυχώς εσείς δεν θα χρειαστείτε δέκα χρόνια για να φτάσετε εκεί».
Ως μοναδική μείξη σπουδαίων αρχαίων μνημείων και υπέροχων παραλιών παρουσιάζει το Trip Advisor τη Νάξο τονίζοντας ότι αποτελεί ένα «λευκό σημείο στα γαλάζια νερά του Αιγαίου πελάγους». 

Η ιστοσελίδα επισημαίνει πως η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, είναι ο τόπος όπου μεγάλωσε ο βασιλιάς των Θεών Δίας και προσθέτει: «Μόλις φτάσετε, ανηφορίστε στο λόφο όπου βρίσκεται η Πορτάρα, η επιβλητική πέτρινη πύλη ενός αρχαίου ναού που δεν υπάρχει πλέον και η οποία αποτελεί το σύμβολο του νησιού. Από εκεί, η θέα του νησιού και της θάλασσας την ώρα του ηλιοβασιλέματος είναι εκπληκτική».

Τέλος, για τη Ζάκυνθο υπογραμμίζει πως «τα νησιά του Ιουνίου πελάγους αποτελούν σπάνιους παραδείσους, με καταγάλανα νερά και παραλίες με μεταξένια άμμο. Όλα μοιάζουν σαν να έχουν περάσει από… photoshop, όμως δεν είναι παρά η Μητέρα Φύση στην πιο παρθένα και λαμπρή εκδοχή της.


Πηγή: www.visitgreece.gr