Τετάρτη, Αυγούστου 07, 2013

κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του Κ.Κ.Ε. - ανακοίνωση για τις τιμές των σταφυλιών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
Ξεκίνησε και φέτος ο τρύγος στο νησί μας ΧΩΡΙΣ όμως να έχει ανακοινωθεί η τιμή του κιλού των σταφυλιών! Χρόνια τώρα, ξεκινά ο τρύγος, Ένωση, οινοπαραγωγοί και έμποροι παίρνουν την παραγωγή του αγρότη, χωρίς να λένε πότε και πόσο θα την πληρώσουν.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα υπάρχουν απλήρωτοι παραγωγοί για πάνω από 4-5 χρόνια. Και φυσικά όταν εξοφλείται, η τιμή αγοράς του κιλού των σταφυλιών είναι κατά πολύ ΚΑΤΩ της τιμής κόστους.

Αυτή η αγροτική πολιτική που χρόνο με το χρόνο ξεκληρίζει τον αγρότη, έχει όνομα κι επώνυμο : Είναι η πολιτική που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά τα κόμματα έχουν σαν «ευαγγέλιο» την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μονόδρομο την παραμονή μας σε αυτή.

Ευθύνες όμως έχουν και οι πουλημένες ηγεσίες του αγροτο-συνεταιριστικού κινήματος (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΚΕΟΣΟ) για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Ευθύνες τοπικά έχει και η σημερινή διοίκηση της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων ΣΑΝΤΟ. Ξεπούλησαν ξεδιάντροπα το εμπορικό της τμήμα στον ΤΣΑΝΤΑΛΗ ενώ βάζουν πλάτες για να υλοποιηθεί αυτή η αντι- αγροτική πολιτική και στο νησί μας.

Η εμπειρία που πλέον διαθέτουν οι αγρότες της Σαντορίνης είναι αρκετά μεγάλη. Συμπεράσματα από την εφαρμογή αυτής της πολιτικής έχουν βγάλει.

Επιβάλλεται να παλέψουν με το ταξικό κίνημα και να φτιάξουν τη λαϊκή τους συμμαχία.
Για να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ. Για να φτιάξουν τη δική τους εξουσία, όπου οι ίδιοι θα διαφεντεύουν τον κόπο του,  χωρίς τους σημερινούς εκμεταλλευτές τους.

Σαντορίνη, 05 Αυγούστου 2013
Η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του Κ.Κ.Ε.